Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!!! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΜΟΝ AMARTH!


Οπως ηδη εχουμε πει στις 29 Μαρτιου θα κυκλοφορησει το νεο album των AMON AMARTH με τιτλο "Surtur Rising".
Σημερα σας παρουσιαζουμε το artwork και το tracklisting...

01. War of the Gods
02. Töck's Taunt - Loke's Treachery Part II
03. Destroyer of the Universe
04. Slaves of Fear
05. Live Without Regrets
06. The Last Stand of Frej
07. For Victory or Death
08. Wrath of the Norsemen
09. A Beast Am I
10. Doom Over Dead Man

EMERALD SUN - "Regeneration" 2011


Η χρονια ξεκιναει τελεια για την ελληνικη metal σκηνη!!
Οι Θεσσαλονικεις EMERALD SUN παρουσιαζουν την καινουργια τους δουλεια και μας ενθουσιαζουν!!Μετα απο 2 demos κι ενα album στο ενεργητικο τους,το "Regeneration" αποτελει την δευτερη ολοκληρωμενη προσπαθεια τους και αποδεικνυουν την σαφεστατη προοδο τους.
Μελωδικο power metal υψηλου επιπεδου περιεχεται στις συνθεσεις του δισκου.Εκπληκτικα δουλεμενες,απο την πρωτη εως την τελευταια,χωρις ιχνος προχειροτητας.Γεματες απο πολυ ομορφες μουσικες ιδεες,με φαντασια,εμπνευση, που ερχονται να σταθουν ισαξια και πολλες φορες ακομα καλυτερα απο πολλων γνωστων ξενων groups.
Το group δινει τα καλυτερα του στοιχεια,ειδικα στα σημεια οπου οι κιθαρες πατανε γκαζι και ο ρυθμος εκτοξευεται,με περισσια δυναμη,φοβερο δεσιμο και ενα ξεσηκωτικο feeling.Εξαλλου δεν ειναι τυχαιο οτι το συγκροτημα διακρινεται για τα live του και αυτο ειναι φυσικο οταν εχουν τετοια κομματια στο ρεπερτοριο τους.
Ειναι φανερο οτι τα παιδια αφιερωσαν πολυ χρονο στην συνθεση και το αποτελεσμα τους δικαιωνει απολυτα!
Μην αμελησετε αυτη τη δουλεια...αξιζει πολλα συγχαρητηρια!Και οπου ακουσετε οτι παιζουν live...τρεξτε!!!

Tracklist:

1. We Won’t Fall
2. Theater Of Pain
3. Where Angels Fly
4. Regeneration
5. Starchild
6. Speak Of The Devil
7. Planet Metal
8. Chasing The Wind
9. Fantasmagoria
10. Holding Out For A Hero (CD Bonus)


Line Up:

Stelios "Theo" Tsakirides - Vocals
Johnnie Athanasiadi - Guitars
Teo Savage - Guitars
Fotis "Sheriff" Toumanides - Bass
Jim Tsakirides - Keyboards
Bill Kanakis - Drums (Sarissa)

www.myspace.com/emeraldsunband

ΠΗΓΗ: www.rockoverdose.gr

TO VIDEO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!! BLACK METAL COMMERCIAL!!

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

MEΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!!! ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ STORMWITCH!



Ακομα ενα θρυλικο συγκροτημα του metal ετοιμαζεται να κυκλοφορησει νεα δουλεια.
Oι STORMWITCH λοιπον ετοιμαζουν το "Season of the Witch.",7 χρονια μετα το τελευταιο τους δειγμα δουλειας "Witchcraft".
Στο www.stormwitch.de/ μπορειτε να ακουσετε στο jukebox,ενα δειγμα,και συγκεκριμενα το κομματι "Runescape"

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!!! Το Up the Hammers Festival επιστρέφει!!!

Για ακόμα μια χρονιά, το Up the Hammers δηλώνει παρών !!!

2 μέρες, 15 συγκροτήματα και πολλές εκπλήξεις στο μεγαλύτερο φεστιβάλ αυθεντικής Heavy Metal μουσικής στην Ελλάδα

Ελάτε όλοι σε μια πραγματική γιορτή του σκληρού ήχου την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαρτίου στο AN CLUB

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ HEAVY METAL FESTIVAL ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ROCKWAVE KAI TOYΣ SLIPKNOT...

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011
Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Jaguar
Tribute to Dio
Solstice
Ostrogoth
Sacred Steel
While heaven wept
Sorcerer
Dawn of winter
Power Crue
Skull Fist
Procession
Wishdoom
Emerald
Hurlement

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

MAGNUM - "The Visitation" (2011) - Review + Download Link!



Οι γερολυκοι του progressive hard rock MAGNUM ξαναχτυπησαν.
Δημιουργηθηκαν το 1972 και παραμενουν ενεργοι,με ενα διαλειμμα μεταξυ 1995-2001.Με αρκετα albums στο ενεργητικο τους και καποια απο αυτα πραγματικα διαμαντια του ειδους.Υπηρξαν αρκετες αλλαγες μελων και εταιριων στην πολυχρονη πορεια τους αλλα παντα εμειναν σταθερη αξια στο χωρο του hard rock.
Eτσι και σε αυτο το δισκο δε ξεφευγουν απο οτι μας εχουν προσφερει μεχρι τωρα.Ομορφο, μελωδικο,δυνατο hard rock,με αρκετα progressive στοιχεια αλλα και με εντονες κιθαριστικες γραμμες.Συνθεσεις σφιχτοδεμενες που μπορει να μην ξεσηκωνουν..αλλα δεν κουραζουν κιολας και μια υπεροχη φωνη να συνοδευει τη μουσικη.
Για πολλοστη φορα το group αποδεικνυει οτι ειναι ενα απο τα κορυφαια του ειδους και μας χαροποιει οτι ειναι ακομα εδω δυνατοι και δημιουργικοι.

ΠΗΓΗ: www.rockoverdose.gr

Κατεβάστε το νέο άλμπουμ των MAGNUM ΕΔΩ:

http://hotfile.com/dl/96306367/b0024d3/M4GNM_T.V.11____0dayrock.rar.html

PAIN OF SALVATION - LIVE IN ATHENS 2010


Παρασκευή 7 Ιανουαρίου και άλλη μια βραδιά για τους διάσημούς progsters Pain Of Salvation να επισκεφτούν τους Έλληνες φίλους τους έφτασε, αυτή τη φορά στο Fuzz Club. Πριν από αυτούς όμως, το κοινό υποδέχτηκε τους επίσης Σουηδούς Scar Symmetry, ένα μελωδικό death metal συγκρότημα. Ξεκίνησαν το show ακριβώς στις 8.30 συνεχίζοντας να παίζουν στους ίδιους έντονους ρυθμούς για τουλάχιστον 45 λεπτά. Καλά προβαρισμένοι και απολύτως αφοσιωμένοι στην μουσική που υπηρετούν η μπάντα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό παρά τα προβλήματα στον ήχο που αντιμετώπισαν. Αρκετά ακριβείς στην απόδοσή τους, αλλά δυστυχώς η έλλειψη αυθεντικότητας δεν μπορεί να παρακαμφθεί από κάποιον γνώστη της Σουηδικής σκηνής. Κάτω από άλλες προυποθέσεις η παρουσία δύο τραγουδιστών πάνω στην σκηνή θα μπορούσε να είναι εντυπωσιακή, αλλά σε αυτήν την περίπτωση η νοσταλγία του κοινού για τον πρώην τραγουδιστή της μπάντας Christian Alvestam (ο οποίος θα μπορούσε να τραγουδήσει και με τους δύο τρόπους) ήταν κάτι που δεν μπορούσε να διαγραφεί από τη σκέψη των φίλων της μπάντας.



Πέντε λεπτά μετά τις 10 και οι Pain Of Salvation ανεβαίνουν στην σκηνή όχι με κάποιο τραγούδι της τελευταίας τους δουλειάς αλλά με το κλασικό “Remedy Lane”, δημιουργώντας έτσι εκρηκτική ατμόσφαιρα με το ξεκίνημα. Το “Two Beginnings” ακολουθούμενο από το “Ending Theme” αποτέλεσαν ιδανικές επιλογές για το ξεκίνημα της συναυλίας ενώ μετά την χαρακτηριστική ατάκα του Daniel Gildenlow “1997: Η νούμερο ένα σε πωλήσεις μπάντα είναι οι Spice Girls ενώ ταυτόχρονα υπήρχε μια μικρή μπάντα από την Σουηδία. Μπορεί να μην γίναμε τόσο επιτυχημένοι… αλλά οι Spice Girls? Πού είναι τώρα? ” ακολούθησε το “People Passing By”, από το πρώτο E.p. της μπάντας.
Επόμενο κομμάτι είναι το “Linoleum” από το τελευταίο E.p. της μπάντας και αμέσως μετά έφτασε η ώρα για το αγαπημένο κομμάτι του κοινού, “Ashes” που όντως ήταν η κορυφαία στιγμή της βραδιάς. Ο Daniel Gildenlow, ευδιάθετος, συχνά έκανε αστεία ανάμεσα στα κομμάτια ενώ σε κάποια στιγμή έκανε χαβαλέ με το κρύο της πατρίδας του και το μουδιασμένο κοινό. Όταν όμως ήταν η ώρα να μιλήσουν τα μουσικά όργανα ολόκληρη η μπάντα ήταν άψογη και παθιασμένη. Τα “No Way Out’, “Falling” και “The perfect Element” έκλεισαν το κύριο μέρος του set δίνοντας έτσι ένα άψογο μουσικό πέρασμα από τον καλύτερο δίσκο της μπάντας. Εκείνη τη στιγμή μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι ακόμα δεν είχαμε ακούσει νότα από το “One Hour By The Concrete Lake”.


Όσο για το encore, αυτό ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία, που απέδειξε ότι ακόμα και οι υποτίθεται σοβαροί μουσικοί έχουν το δικαίωμα να περνάνε και αυτοί καλά στη σκηνή κάνοντας τα δικά τους. Ο κιθαρίστας Johan Hallgren πήρε το μικρόφωνο για να τραγουδήσει το “Come Together”(Beetles)* καθώς ο Daniel Gildenlow τον συνόδευε πίσω από τα ντραμς. Το τρελό jam-άρισμα συνεχίστηκε με το Superstition(Stevie Wonder) αλλά η αποκορύφωση ήρθε όταν ο ντράμερ Leo Margarit εμφανίστηκε στη σκήνη για να το τραγουδήσει το “Don’t Talk To Strangers”(Dio) με τον Daniel να συνεχίζει στα ντραμς. Αχρείαστο να πω, ότι ακόμα και με αυτό το line up οι Pain Of Salvation μας προσέφεραν διασκευές που άλλες μπάντες δύσκολα μπορούν να εκτελέσουν αξιοπρεπώς. Για να τραγουδάει έτσι ο ντράμερ φανταστείτε οι άλλοι…
Κι όμως, οι εκπληκτικές ικανότητες και η μουσική παιδεία της μπάντας φάνηκαν ακόμα περισσότερο στην jazz εκτέλεση το Holy Diver (Dio) με φωνητικά αλλά Bee Gees και ένα reggae πέρασμα ακριβώς στην μέση του τραγουδιού. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, ήταν απλά φοβερό! Οι Pain Of Salvation αγαπούν πραγματικά τη ΜΟΥΣΙΚΗ όπως και το κοινό τους που απόλαυσε το “Nightmist” που έκλεισε μια γεμάτη βραδιά λίγο μετά τις 12.00.


Remedy Lane
Of Two Beginnings
Ending Theme
People Passing By
Linoleum
Ashes
Diffidentia
Winning A War
No Way
Road Salt
Of Dust (ηχογραφημένο)
Kingdom Of Loss
Falling
The Perfect Element
-------------------------------
Come Together (The Beatles)
Superstition (Stevie Wonder)
Don't Talk To Strangers (Dio)
Holy Diver (Dio)
Nightmist

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛ!!!! Περιοδεία σε 4 πόλεις για τους EMERALD SUN !!!

Οι EMERALD SUN που εντυπωσίαν με το πρωτο άλμπουμ τους, με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου τους δίσκου ""REGENARATION", που θα κυκλοφορήσει αρχές Φεβρουαρίου, θα περιοδεύσουνε σε 4 πόλεις της χώρας μας για τη προώθηση του, με support αξιόλογα σχήματα.
Αναλυτικότερα:

10/02 Ιωάννινα, στη Πολυχώρος Αγορά, με τους Serena Nocte

11/02 Αθήνα, στο Rainbow με τους Silent Rage και τους God Plays Dice

13/02 Λάρισσα, στο Stage με τους Wild Kitten, τους 18 tails και τους Intencity

14/02 Θεσ/νίκη, στο 8ball με τους Eratic Escape και τους Jack Spirit

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!! ALL HAIL MANOWAR!!!

MΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!!! ΟΙ MANOWAR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!


Οι MANOWAR επιστρέφουν στην ΕΛΛΑΔΑ τον Μάρτιο!

Οι απαιτήσεις των Ελλήνων οπαδών απαντήθηκαν και οι MANOWAR θα φέρουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Metal, στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater στις 18 Μαρτίου 2011!

Μετά τις επιβεβαιωμένες συναυλίες στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ, ήρθε η ώρα για την Ηπειρωτική Ευρώπη να μαρτυρήσει την ωμή, συναυλιακή δύναμη των Βασιλέων του Metal για άλλη μια φορά!

Εκτός από την εκτέλεση ΚΛΑΣΙΚΩΝ τραγουδιών MANOWAR, το συγκρότημα θα εκτελέσει όλο τον δίσκο Battle Hymns για τον εορτασμό της κυκλοφορίας του Battle Hymns 2011.

The time to strike is now!

Προσεχείς συναυλίες MANOWAR:

Παρασκευή 12 Μαρτίου, 2011 @ The Agora στο Cleveland, OH - Αμερική
Παρασκευή 18 Μαρτίου, 2011 @ Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη - Ελλάδα
Κυριακή 27 Μαρτίου, 2011 @ O2 Academy στο Birmingham - Μεγάλη Βρετανία
Παρασκευή 08 Απριλίου, 2011 @ Rodahal στο Kerkrade - Ολλανδία

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΛ!!!

SKULL FIST - Heavier Than Metal (2010)

Αυτό το λεγόμενο New Wave Of Traditional Heavy Metal φαίνεται δημιουργείρεύμα τον τελευταίο καιρό… Enforcer, Wolf, White Wizard, Helvetets Port,Cauldron και πιο πρόσφατη προσθήκη αυτοί οι τρελαμένοι Καναδοί που ακούνεστο όνομά Skull Fist. Παίρνεις τις βασικές μεταλλικές φόρμες του N.W.O.B.H.M.και τις πετάς σε ένα μπλέντερ ρίχνοντας ισόποσες δόσεις ταχύτητας, νεύρου,τσαμπουκά και νεανικού αυθορμητισμού… αποτέλεσμα: Heavier Than Metal! Όλατα κλισέ που αγαπάμε στο αγνό Heavy Metal είναι εδώ στον υπερθετικό βαθμό,ενώ η μαγεία με τους πιτσιρικάδες είναι ότι καταφέρνουν να ακούγονται καιφρέσκοι.

Έχοντας ήδη κλείσει εμφάνιση στο επόμενο Up The Hammers (Μάρτιος 2011)στην Αθήνα και δίνοντας συνεχόμενες συναυλίες, φαίνεται ότι μπορούν να βάλουντα πράγματα σε τροχιά και να ξεφύγουν από τα στεγανά του underground. Εκείθα φανούν και οι προθέσεις τους. Αν και είναι νωρίς για κρίσεις, θεωρώ ότι είναιαπό τις ελπίδες του παραδοσιακού heavy metal, αν κρατήσουν το κεφάλι τουςπροσγειωμένο και δουλέψουν όπως πρέπει. Μουσικά, έχουν όλα τα φόντα γιααυτό, όπως φαίνεται σε συνθέσεις τύπου “Ride The Beast”, “Blackout”, “HeavierThan Metal” και ήδη θέτει υποψηφιότητα για μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίεςτης χρονιάς.

Υπάρχει ήδη σε cd, ενώ κυκλοφόρησε και σε περιορισμένη έκδοση βινυλίου (350 κόπιες) από την Ελληνική νεοσύστατη Iron On Iron Records με bonus τα 2κομμάτια του demo.

ΠΗΓΗ: www.cloakndagger.gr

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!!! Επανακυκλοφορίες με bonus κομμάτια από τους Warlock

Η Πολωνική Metal Mind Productions έθεσε για ημερομηνία κυκλοφορίας για τις επανακυκλοφορίες των τριών τελευταίων δίσκων των Warlock την 31η Ιανουαρίου.
Τα συγκεκριμένα albums του Γερμανικού συγκροτήματος με frontwoman την φανταστική Doro Pesch κυκλοφόρησαν την δεκαετία του 80. Κάθε ένα από αυτά θα επανακυκλοφορήσει στον περιορισμένο αριθμό των δύο χιλιάδων κομματιών. Μάλιστα στο κάθε ένα από αυτά θα υπάρχουν και μερικά bonus τραγούδια.
Αναλυτικά τα bonus κομμάτια και οι δίσκου στους οποίους θα συμπεριληφθούν είναι τα εξής:
"Hellbound" reissue bonus tracks:
01. Hellraiser
02. Hellbound (live)
"True As Steel" reissue bonus tracks:
01. You Hurt My Soul
02. Turn It On
03. Evil
"Triumph And Agony" reissue bonus tracks:
01. East Meets West (live)
02. Angels with Dirty Faces
03. Under The Gun
04. Something Wicked This Way Comes

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!!! Οι SΑVATAGE επανασυνδέονται στη περιοδεία των Trans-Siberian Orchestra!!!


Σύμφωνα με δηλώσεις του Jon Oliva, η σύνθεση των Savatage που ηχογράφησε τα "Dead Winter Dead" και "The Wake Of Magellan" θα συμμετάσχει σύσσωμη στην περιοδεία των Trans-Siberian Orchestra και με την ευκαιρία αυτή, στο τέλος κάθε παράστασης, οι Jon Oliva, Zak Stevens, Chris Caffery, Al Pitrelli, Johnny Lee Middleton και Jeff Plate θα μένουν μόνοι στη σκηνή, αποδίδοντας 8 περίπου κλασικά κομμάτια των Savatage.

«Ω ναι, η επανένωση των Savatage θα συμβαίνει στο τέλος κάθε show των Trans-Siberian Orchestra για 8 περίπου κομμάτια με το line up των "Dead Winter Dead" / "Wake Of Magellan"», τόνισε ο Oliva, για να συμπληρώσει:

«Πάντα το θέμα με την επανένωση των Savatage ήταν πως για να γίνει σωστά θα έπαιρνε πολύ χρόνο από τους Trans-Siberian Orchestra και ο Paul O'Neill σε καμία περίπτωση δε θα άφηνε μία μέτρια παραγωγή να λάβει χώρα. Τώρα όμως ήταν η τέλεια ευκαιρία: Με ένα σμπάρο, δύο τριγώνια. Θα βοηθήσει στις πωλήσεις των εισιτηρίων, μιας και οι Trans-Siberian Orchestra δεν είναι τόσο γνωστοί στην Ευρώπη όσο στην Αμερική και θα ηρεμήσει όλους μία για πάντα. Αν θέλετε να το δείτε, έχετε 12 ή 14 βράδια και μετά τέλος. Μετά δε θέλω να ακούσω τίποτα. Αυτό ήταν. Οι οπαδοί θα έχουν το reunion, εγώ θα ξεμπερδέψω με αυτό το ζήτημα και όλα θα είναι όμορφα».

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ - Έφυγε από την ζωή ο μπασίστας των Y&T :(


Τι κι αν μέσα στο 2010 βαρεθήκαμε να γράφουμε επικήδειους, δεν πέρασε ούτε βδομάδα από τότε που μπήκε το νέο έτος και να ‘μαστε πάλι, στην δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε πως πέθανε ακόμα ένας «δικός μας», αυτή την φορά ο μπασίστας των Y&T, Philip Kennemore, σήμερα το πρωί σε ηλικία 57 χρονών, έπειτα από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα. Τον Μάιο του 2010 οι Y&T (οι οποίοι δισκογραφούν από το 1974 και από πολλούς θεωρούνται η πρώτη heavy metal μπάντα του Bay Area – και μάλλον είναι) είχαν επανέρθει στην δράση με το “Facemelter”, το πρώτο τους album μετά το 1997, και ο Kennemore ήταν το μόνο original μέλος, πλην του κιθαρίστα/τραγουδιστή Dave Meniketti, που συμμετείχε στο reunion. Δυστυχώς, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του album, διαγνώστηκε με καρκίνο και αντικαταστάθηκε από άλλον μουσικό για τις ανάγκες της περιοδείας του δίσκου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, διοργανώθηκε στην Santa Clara της California μια συναυλία (μπορείτε να βρείτε αποσπάσματά της στο YouTube) της οποίας τα έσοδα θα πήγαιναν στην θεραπεία του Kennemore, στην οποία συμμετείχαν μέλη των Queensrÿche, Testament, Keel, Dokken και Heaven & Hell. Αν, πάντως, το όνομα των Y&T (σύντμηση του “Yesterday & Today”, της αρχικής τους ονομασίας) σας είναι άγνωστο, σας προτείνουμε να ακούσετε την τριάδα των “Earthshaker”, “Black Tiger” και “Mean Streak” albums και δε θα χάσετε. R.I.P., Philip…

HARDCORE SUPERSTAR - "SPLIT YOUR LIP"

Ενάμιση χρόνο μετά το πολύ καλό “Beg For It” οι Hardcore Superstar επιστρέφουν με ένα album τόσο καυτό όσο μια ξαναμμένη γκόμενα σε υπερδιέγερση! Επιστρέφουν με ένα album δήλωση “Split You Lip” και πραγματικά θα κάνουν πολλούς (και πολλές) να μείνουν με ανοιχτό το στόμα. Όσοι γνωρίζουν τους Hardcore Superstar θα ξέρουν ότι μαζί με μπάντες όπως οι Crashdiet και οι Crazy Lixx αποτελούν τη μεγαλύτερη δύναμη της Σουηδίας στο Sleaze/Hard Rock! Οι Hardcore Superstar πάντα είχαν την ικανότητα να παίζουν πιο «σκληρά» από τους άλλους 2 όπως και την ικανότητα να γράφουν hit-ακια με την ιδία ευκολία που ρίχνουν τις groupies στο κρεβάτι!
Το  “Split Your Lip” βρωμάει ιδρώτα, αδρεναλίνη και τσαμπουκά. Είναι ένα album ασυμβίβαστο όπως και οι δημιουργοί του! Ίσως είναι περισσότερο sleaze από όσο μπορείτε να αντέξετε! Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, δεν υπάρχουν αγάπες και λουλούδια, ούτε σπαραγμός για τη γκομενιτσα που δε σε γουστάρει πια (προφανώς γιατί βρήκε κάποιον πιο «βολικό» από σένα). Εδώ έχουμε να κάνουμε με in your fucking face νοοτροπία, κοινώς με την πραγματικότητα. Ο Jocke δε μασαει τα λόγια του, αντίθετα φτύνει τις λέξεις σαν δηλητήριο και τα χώνει εκεί που πρέπει χωρίς δισταγμούς και «ευπρέπειες». Το ακούς όταν αναρωτιέται “What Did I Do”?, όταν συνειδητοποιεί “I Won’t Go To Heaven”, όταν απλά θέλει να μιλήσει για “Sadistic Girls” με τη χαρακτηριστική φωνή του που θα έκανε ακόμα και τον Davey Vain (των Θεών Vain!!) να κοκκινίσει.
Δεν νομίζω να χρειάζεται να σχολιάσω κάτι παραπάνω για τους Hardcore Superstar είναι ένα συγκρότημα που είτε το λατρεύεις είτε το σιχαίνεσαι! Δεν υπάρχει μέση κατάσταση! Εγώ προσωπικά όταν ακούω Ύμνους όπως τα “Last Call For Alcohol” και “Guestlist” συνειδητοποιώ ότι τους γουστάρω τρελά! Αυτοί είναι οι Hardcore Superstar και για όποιον δεν τους αντέχει υπάρχει το τελευταίο κομμάτι του album, “Run To Your Mama”…and leave us alone!


ΠΗΓΗ:  www.metalzone.gr

M.R, BIG - "WHAT IF..." - Κατεβάστε Εδώ Το Νέο Αλμπουμ Των Mr. Big!


 Aν είστε θαυμαστές των Mr. Big τότε σίγουρα θα ικανοποιηθήτε από το comeback της μπάντας μετά από αρκετά χρόνια!

Για εκείνους που ίσως δεν γνωρίζουν την μπάντα(!) οι Mr. Big είναι ένα hard rock γκρουπ που ιδρύθηκε στο Los Angeles,το 1998, μετά την αποχώρηση του βιρτουόζου μπασίστα, Billy Sheehan, από το γκρουπ του David Lee Roth. Αμέσως μετά πρόσθεσε στη σύνθεση τους Eric Martin, από τους hard rockers "Eric Martin Band", Paul Gilbert (έναν ήδη αναγνωρισμένο κιθαρίστα με δυο κυκλοφορίες μέσω του γκρουπ του,Racer X) και drummer Pat Torpey (ο οποίος είχε περιοδεύσει με τον Robert Plant,μεταξύ άλλων) . Κατά την διάρκεια της καριέρας τους μέρος του line-up υπήρξε κ ο γνωστός Richie Kotzen, ως αντικαταστάτης του Gilbert του 1999. Οι Mr Big έμειναν ενεργοί για δύο δεκαετίες, διαλύθηκαν το 2002, αλλά μετά από απαιτήσεις των fans επανασυνδέθηκαν με την αρχική σύνθεση το 2009 (η πρώτη περιοδεία έγινε την ίδια χρονιά στην Ιαπωνία) κ το νέο (έβδομο) album τους θα κυκλοφορήσει μέσω της "Frontiers Records" στις 21 Ιανουαρίου 2011. Αρκετά με τις εισαγωγές, όμως κ ας δούμε τι έχουν να μας παρουσιάσουν οι Mr.Big με το "What If..." μετά από σχεδόν 10 χρόνια "απραξίας".
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα cd που αποτελείται από πολύ μελωδικά τραγούδια, πολύ έμπνευση, τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό τεχνικής κατάρτισης-συναισθήματος κ που σε καμία περίπτωση δεν φανερώνουν την, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα,  απουσία τους. Ακούστε τα πιασάρικα ρεφρέν των  "Undertow" (εναρκτήριο κομμάτι), "American Beauty" (το οποίο διατηρεί το συναίσθημα του "Addicted to that Rush"), "Once Upon a Time", "As Far As I Can See" κ " I Get The Feeling", τα οποία σε κάνουν να θέλεις να τραγουδήσεις μαζί τους. Μπείτε στο mood των πιο αργών "Stranger In My Life" και "All The Way Up" τα οποία σε κάνουν να κάτσεις, να χαλαρώσεις κ να απολαύσεις. Δώσε βάση στα θέματα των "Nobody Takes the Blame", "Still Ain’t Enough for Me", "Around The World" και "I Won’t Get In My Way" (ένα από τα αγαπημένα μου) τα οποία κάνουν τη λέξη "βιρτουόζος" να ακούγεται τόσο βατή κ "απλή".Η γενικότερη απόδοση του γκρουπ κυμαίνεται από όλες τις απόψεις σε υψηλά standards. Η φωνή του Eric Martin είναι διαυγής κ φαίνεται ότι τα χρόνια που πέρασαν, περισσότερο την επηρέασαν θετικά,προσδίδοντας πείρα, παρά είχαν αρνητικό αντίκτυπο. Ο Paul Gilbert εντυπωσιάζει με τα κιθαριστικά του θέματα χωρίς να το παρακάνει, ενώ το rhythm section είναι όπως πρέπει, συμπαγές κ groovε-ατο, με τον χαρακτηριστικό ήχο κ παίξιμο του Sheehan να γίνονται αντιληπτά εξ’ αρχής.
Όσον αφορά τον ήχο κ την παραγωγή? Ο Kevin Shirley αποδεικνύεται "πασπαρτού", μιας κ βγάζει τον καλύτερο εαυτό κ τον "προσωπικό χαρακτήρα" οποιασδήποτε μπάντας κ να συνεργάζεται, είτε αυτή λέγεται Dream Theater είτε Iron Maiden είτε (εδώ) Mr. Big.
Τελειώνοντας, το σίγουρο είναι ότι μετά την πρώτη ακόμα ακρόαση, θα σας προκύψουν οι εξής δύο ερωτήσεις:
1) χρησιμοποιώντας τη μετάφραση του τίτλο του άλμπουμ: Τι θα είχε γίνει αν το γκρουπ δεν είχε διαλυθεί το 2002?
2) χρησιμοποιώντας τη μετάφραση του ονόματος του γκρουπ : Πόσο μεγάλοι θα είχαν γίνει αν το "What If ...?" είχε βγει το 2002 κ το είχαν διαδεχθεί εξίσου όμορφες κυκλοφορίες?
Προσωπικά πιστεύω ότι οι Mr.Big κατάφεραν να συνδυάσουν το συναίσθημα της προηγούμενης δεκαετίας με τη φρεσκάδα του τώρα. Το να τιμάς τις ρίζες σου, ενώ καταφέρνεις να ακουστείς επίκαιρος, συνθέτοντας πολύ ποιοτικά τραγούδια, γεμάτα μελωδίες κ πιασάρικες γραμμές, είναι, κατ’εμέ, τεράστια επιτυχία.

Γιάννης "L.O.V.E. Machine" Λιτινάκης

:.:Line up:

Eric Martin – lead vocals (1988–2002, 2009–present)
Pat Torpey – drums, percussion (1988–2002, 2009–present)
Billy Sheehan – bass guitar (1988–2002, 2009–present)
Paul Gilbert – guitar (1988–1997, 2009–present)
ΠΗΓΗ: www.metalzone.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ MR.BIG!!

http://hotfile.com/dl/89629123/05b9acd/M.B_W.I._______0dayrock.rar.html

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!!! - ΝΕΟ Ε.P. ΑΠΟ ΤΟΥΣ PRAYING MANTIS

Το Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει ενα special limited-edition EP για να γιορτασουν τα 30 χρονια απο την κυκλοφορια του "Time Tells No Lies".
Θα περιεχει 5 τραγουδια απο αυτο το δισκο σε επαναηχογραφηση απο το τωρινο line up

01. Children of The Earth
02. Praying Mantis
03. Lovers to the Grave
04. Panic in the Streets
05. Captured City

www.praying-mantis.com
www.myspace.com/prayingmantisrock
Praying Mantis @Facebook

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!!! - ΝΕΟΣ ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ DOOMSWORD!


Οι υπερτατοι DOOMSWORD ανακοινωσαν την αλλαγη μπασιστα.Μετα απο 6 χρονια ο Geilt αποχωρησε απο το συγκροτημα και τη θεση του πηρε ο Christian "Nidhoggr" Grillo. UP THE HORNS!

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!!! - Ο Marty Friedman για 2 συναυλίες στην Ελλάδα τον Μάϊο!!


Πέμπτη 26 Μαΐου 2011, Θεσσαλονίκη
Eightball Club
Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, Αθήνα
An Club

Τα λόγια είναι περιττά για τον σπουδαίο αυτό Αμερικανό κιθαρίστα, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό από την σπουδαία του πορεία ως μέλος των Megadeth, των οποίων και διετέλεσε μέλος για 9 χρόνια, με σύνολο πωλήσεων να φτάνουν τους 10 εκατομμύρια δίσκους!!!

Ξεκίνησε την καριέρα του από τους Deuce κυκλοφορώντας μαζί τους 3 demos (τα οποία κυκλοφόρησαν σαν άλμπουμ το 1997), εν συνεχεία ιδρύει τους Vixen (δεν είναι το γνωστό female group – αργότερα άλλαξαν το όνομα τους σε Aloha) κυκλοφόρησε 3 demos & 1 EP ενώ ως Aloha ένα demo. Συνέχισαν ως Hawaii και κυκλοφόρησαν 2 άλμπουμ (One Nation Underground – 1983 & The Natives Are Restless – 1985) καθώς και ένα EP (Loud, Wild & Heavy – 1984).

Έπειτα εισέρχεται στις τάξεις των Cacophony το 1986, έχοντας στο πλάι του τον Jason Becker, έναν πραγματικά σπουδαίο κιθαρίστα. Σαν Cacophony κυκλοφορούν δυο δίσκους, τα ‘Speed Metal Symphony’ & ‘Go Off’, το 1987 & 1988 αντίστοιχα. Μετά την διάλυση τους το 1989, εισέρχεται αυτόματα στους Megadeth τον Φεβρουάριο του 1990, και η αναγνωσιμότητα πλέον τον ακολουθεί ενώ ήδη έχει κυκλοφορήσει το πρώτο του δίσκο με τίτλο ‘’Dragon’s Kiss” (1988).

Ο πρώτος δίσκος που έκανε με τους Megadeth ήταν το υπέρ-κλασικό “Rust In Peace”, ο οποίος κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά. Το 1992 παρέα μαζί με το “Countdown To Extinction” κυκλοφορεί και το δεύτερο προσωπικό του με τίτλο “Scenes”. Το 1994 οι Megadeth κυκλοφορούν το “Youthanasia” ενώ το 3ο solo άλμπουμ του, “Introduction”, κυκλοφορεί. Το 1996 κυκλοφορεί το 4ο δίσκο του με τίτλο “True Obsessions” ενώ η μπάντα του κυκλοφορεί την ερχόμενη χρονιά το “Cryptic Writings”. Τελευταίος δίσκος που κυκλοφόρησε με τους Megadeth ήταν το “Risk” του 1999 ενώ το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς ανακοινώνει την αποχώρηση του.

Το 2002 είναι η χρονιά που επιστρέφει δισκογραφικά με το 5ο solo album του με τίτλο “Music For Speeding” ενώ θα πρέπει να μεσολαβήσουν 6 χρόνια ώστε το 2008 να κυκλοφορήσει το “Future Addict” και εν συνεχεία να έρθουν τα “Tokyo Jukebox” & “Bad D.N.A.”, το 2009 & 2010 αντίστοιχα.

Στις 26 & 27 Μαΐου ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης θα έρθει στην χώρα μας μετά από σχεδόν 11 χρόνια. για 2 εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη (Eightball) & Αθήνα (An Club), παρουσιάζοντας υλικό από όλη την μέχρι τώρα καριέρα του.

Οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 21:00μμ ενώ το εισιτήριο θα κοστίζει 25€.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!!! STRYPER: Αποκαλύφθηκε το artwork της επόμενης κυκλοφορίας…

"The Covering" θα ονομάζεται ο δίσκος των Christian hard rockers STRYPER, το οποίο θα κυκλοφορήσει την 1η Φεβρουαρίου 2011 μέσω της Big3 Records. Ο δίσκος θα περιέχει διασκευές και ένα καινούριο κομμάτι (“God”).
"The Covering" track listing:

01. SWEET - "Set Me Free"
02. SCORPIONS - "Blackout"
03. BLACK SABBATH - "Heaven and Hell"
04. UFO - "Lights Out"
05. KANSAS - "Carry On Wayward Son"
06. DEEP PURPLE - "Highway Star"
07. KISS - "Shout It Out Loud"
08. OZZY OSBOURNE - "Over The Mountain"
09. IRON MAIDEN - "The Trooper"
10. JUDAS PRIEST - "Breaking The Law"
11. VAN HALEN - "On Fire"
12. LED ZEPPELIN - "Immigrant Song"
13. God

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!! OI SAXON ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!


Στις 6 και 7 Απριλιου οι θρυλικοι SAXON θα βρισκονται στη χωρα μας για δυο συναυλιες!
Στις 6 Απριλιου θα παιξουν στο "Principal" στη Θεσσαλονικη και την επομενη μερα στο "Fuzz" στην Αθηνα

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!! Οι Fifth Angel ανακοινώνουν νέο δίσκο!


Μετά από μήνες φημολογιών και τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Keep It True της Γερμανίας, τα μέλη των επανενωμένων Fifth Angel ανακοινώνουν τον David Fefolt ως νέο μόνιμο τραγουδιστή. Ο Fefolt που ήταν Frontman των Valhalla, Hawk, Masi, Forgotten Realm και Angels Of Babylon ήταν φίλος με τα μέλη των Fifth Angel για αρκετό καιρό και είναι ενθουσιασμένος για το νέο ξεκίνημα του συγκροτήματος.
Οι Fifth Angel επίσης αποκάλυψαν τα μεσάνυχτα της παραμονής πρωτοχρονιάς την καινούργια τους επίσημη ιστοσελίδα (http://www.fifthangel.com/#home ) για να κρατάνε ενήμερους τους οπαδούς τους για ενδεχόμενες περιοδείες. Τέλος, δουλεύουν πάνω σε νέα κομμάτια στο Seattle για το τρίτο studio album τους που αναμένεται μέσα στο 2011.

ΠΗΓΗ: WWW.ROCKWAY.GR

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

MΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!! ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ JAG PANZER!!!



Scourge Of The Light θα ονομαζεται το νεο album των power metallers JAG PANZER.Θα κυκλοφορήσει στις 28/02/2011 και θα υπαρχει η original συνθεση των Harry Conklin (vocals), Mark Briody (guitar) και John Tetley (bass).

"Scourge Of The Light" track listing:

01. Condemned To Fight
02. The Setting Of The Sun
03. Bringing On The End
04. Call To Arms
05. Cycles
06. Overlord
07. Let It Out
08. Union
09. Burn
10. The Book Of Kells

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!! Judas Priest - Whitesnake και στην Αθήνα?


Σύμφωνα με πληροφορίες του Rockoverdose.gr, η EPITAPH World Tour περιοδεία των Judas Priest θα περάσει και από τη χώρα μας...
Μαζί τους θα είναι και η θρυλική μπάντα των WHITESNAKE.

Αυτή τη στιγμή έχουνε ήδη μιλήσει οι διοργανωτές και τα συγκροτήματα και αναμένουμε το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας...

Περιμένουμε με αγωνία να κλείσει η τελική ημερομηνία.. (μάλλον μέσα στον Ιούλιο)
για να απολαύσουμε για τελευταία φορά το θρυλικό heavy metal σχήμα των JUDAS PRIEST, αλλά και για να ακούσουμε live και τα νέα κομμάτια των Whitesnake.

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!! ΟΙ INNERWISH ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ACCEPT!!


Το κορυφαίο Ελληνικό heavy/power metal σχήμα επιλέχθηκε να ανοίξει τη συναυλία των Accept που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου στο Gagarin 205.

O Θύμιος Κρίκος κιθαρίστας του συγκροτήματος λέει:

"Το να παίξουμε οι InnerWish support στους Accept είναι ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Μεγαλώσαμε με την μουσική τους, ταξιδέψαμε με τα τραγούδια τους και σίγουρα είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμάς να ‘ανοίξουμε’ το show της Αθήνας. Τους έχω δει live 3 φορές και είναι πραγματικά ‘φωτιά’. Η απόλυτη συναυλιακή μηχανή που παραδίδουν ακόμα και σήμερα μαθήματα πως παίζεται το ατόφιο Heavy Metal. Περιμένουμε πως και πως την 13η Φεβρουαρίου. ‘Athens…. Show me the sign of victory"

Οι Accept στις 13 Φεβρουαρίου εμφανίζονται μπροστά στο Ελληνικό κοινό, στο GAGARIN 205, για μία και μοναδική εμφάνιση και κανείς λάτρης του κλασσικού heavy metal δεν πρέπει να χάσει αυτό το ραντεβού με την Ιστορία.

Σημεία προπώλησης :
ΑΘΗΝΑ:
Σε όλα τα PUBLIC , σε όλα τα METROPOLIS και στο TICKETSERVICES (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
ΜUSICLAND (Μητροπόλεως 102)
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα: www.ticketservices.gr
Ώρα έναρξης : 19.30

Τιμή: 35 ευρώ
Οργάνωση Παραγωγής:
Archangel l Music Productions
37 Sachtouri str. l Chalandri - 152 32 l Athens - GREECE
Δελτίο Τύπου

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2010!!!


Οι δέκα καλύτεροι δίσκοι του 2010!
Δυστυχώς λίγες καλές κυκλοφορίες και φέτος για το κλασσικό heavy metal, με κάποιους γερόλυκους να σώζουν εν μέρη την κατάσταση, και μόνο τους φοβερούς Sabaton να ξεχωρίζουν από το νέο αίμα με το νέο τους άλμπουμ και την μεγάλη sold out περιοδεία τους στην Ευρώπη. Εννοείται στην Ελλάδα θεωρούνται ακόμα underground συγκρότημα, με τα γνωστά περιοδικά να τους αφιερώνουν με το ζόρι μονόστηλα...
Από την άλλη το ευρωπαικό melodic metal/hard rock/AOR εντυπωσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με κυκλοφορίες που άφησαν απόλυτα ικανοποιημένους τους φίλους του είδους.


1)AVANTASIA - Angel Of Babylon
2)IRON MAIDEN - The Final Frontier
3)ACCEPT - Blood Of The Nations
4)SABATON - Coat Of Arms
5)TREAT - Coup De Grace
6)AVANTASIA - The Wicked Symphony
7)MASTERPLAN - Time To Be King
8)RECKLESS LOVE - Reckless Love
9)ALLEN/LANDE - The Showdown
10)HOUSTON - Houston

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ:
1)UP THE HAMMERS FESTIVAL (Για μια ακόμα χρονιά)
2)FIREHOUSE - PRETTY MAIDS - BONFIRE

ΚΑΛΥΤΕΡΗ LIVE ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ:
1)VIRGIN STEELE (Magic Circle Festival - Tolmin, Slovenia)
2)SABATON (Metalcamp 2010 - Tolmin, Slovenia)

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ 2010:
1)Stargazers (AVANTASIA)
2)Coat Of Arms (SABATON)
3)Promised Land (AVANTASIA)
4)Far From The Edge Of The World (Masterplan)
5)The Talisman (IRON MAIDEN)
6)Generation Wild (CRASHDIET)
7)Back To Paradise (RECKLESS LOVE)
8)I'm Not Running (TREAT)
9)Starblind (IRON MAIDEN)
10)Dying For An Angel (AVANTASIA)

Ορίστε και η λίστα με τα 10 καλύτερα άλμπουμ κλασικού HEAVY METAL του 2010!
1)ACCEPT - Blood Of The Nations
2)SABATON - Coat Of Arms
3)Crystal Viper - Legends
4)ENFORCER - Diamonds
5)HALFORD - Mede Of Metal
6)CRIMSON FIRE - Metal Is Back
7)INNERWISH - No Turning Back
8)AXEL RUDI PELL - The Crest
9)HELSTAR - Glory Of Chaos
10)SLOUGH FEG - Animal Spirits