Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

TA 5 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ 2016 - ΜΙΝΙ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΧΡΟΝΙΑΣ



Αλλη μια πολυ μετρια δισκογραφικη χρονια μας αποχαιρετα και ας δουμε ποιοι δισκοι μας ικανοποιησαν φετος. Η αληθεια ειναι οτι εδω και χρονια δεν ακουω αρκετες νεες κυκλοφοριες πια. Φταιει η ηλικια μου? Φταινε οι ελαχιστες ενδιαφερουσες δουλειες που εχω ακουσει τα τελευταια χρονια? Δεν ξερω. Με αυτο το δεδομενο σας παρουσιαζουμε 5 φετινους δισκους που με εξεπληξαν θετικα χωρις να ειναι απαραιτητα οι καλυτεροι. Απο την αλλη χαζευοντας το ωραιο δημοψηφισμα του Rock Ηard που προτρεπει τους αναγνωστες του να ψηφισουν αναμεσα απο 90(!) καινουργιους δισκους, με σκοπο να ακουσω καποιον δισκο που αμελησα, μετα βιας βρηκα 2-3 που κακως δεν ακουσα. Δηλαδη να κατσω να ακουσω ποιους? Τους Gojira?  Τους Planet Of Zeus(ελεος), ή μηπως το καινουργιο Metallica? Γελαει ο κοσμος. Το βγαλαν και αλμπουμ της χρονιας... Για αρχη: Αφου θες να ακουσεις θρας εσυ που ψηφισες το νεο metallica. Ακουσες το νεο Testament? Ακουσες το νεο Megadeth? To νεο Suicidal Angels μηπως? Και το βρηκες καλυτερο? Χλωμο... Οχι οτι το αλμπουμ ειναι για πεταμα. Ειναι καλο γι αυτο που ειναι (metal by celebrities). Προσωπικα δεν μπορω να δεχτω το θρας να παιζεται απο τυπους σαν τον Ulrich. Θα μπορουσαν να παιξουν κατι σαν το black album ή το load(δισκαρες). Θα ηταν πιο τιμιο και σιγουρα καλυτερο αφου σαν ατομα αυτο τους εκφραζει στην πραγματικοτητα(το πολυ). Που πας ρε καρμιρη να παιξεις θρας με luis vuitton διχαλο?
   Περα απο αυτα το 2016 μας προσεφερε παρα πολλες στιγμες μεταλλικης πωρωσης και συγκινησης. Τα λαιβ που γιναν στην αθηνα φετος ηταν πολλα και εξαιρετικα. Προχειρα να θυμηθω την φοβερη εμφανιση των Iced Earth στο gagarin παρα τις αθλιες συνθηκες, τους White Widdow να προσφερουν ενα χορταστικο AOR διημερο για τους φαν του ειδους, το για αλλη μια φορα εκπληκτικο Up the hammers festival παρα την μετρια αποδοση των θεων Virgin Steele, τους Vector σε μια φοβερη εμφανιση στο ΑΝ, τους εντυπωσιακους Amon Amarth, το φοβερο live των Innerwish στο Πειραιως οπως και του θεου UDO στο πιο χορταστικο λαιβ της χρονιας, ενω θα παραδεχτω οτι με αφησαν μαλακα οι καταπληκτικοι Muse σε ενα λαιβ που πηγα ως ψιλοακυρος μεν, εφυγα σαν φαν τους πια δε. Τρομεροι. Επισης νιωθω ευλογημενος που καταφερα να δω τους maiden για αλλη μια φορα στην καλυτερη τους περιοδεια για προωθηση νεου δισκου απο το Brave new world. Τελειωνοντας την συναυλιακη ανασκοπηση, σπευστε να δειτε τους Avantasia οταν ξανακανουν tour. H υπερπαραγωγη που προσφερει ο Tobias Sammet δεν μπορει ευκολα να περιγραφει. Φυσικα μιλαμε μονο για το εξωτερικο. Εδω μας μαθανε οτι οι Avantasia και οι Edguy ειναι φλωροι, οι ιδιοι που αποθεωνουν(και καλα κανουν) τα keepers. Ποτς γκενεν ατο? ΠΟΤΣ?

1) AVANTASIA - GHOSTLIGHTS

    Αλλο ενα φοβερο αλμπουμ απο τον πιο ταλαντουχο  καλλιτεχνη τα τελευταια 15 χρονια. Μετα το μοναδικο μετριο τελευταιο αλμπουμ τους το Ghostlights ηταν μια πολυ ευχαριστη εκπληξη. Power metal, melodic metal, hard rock, epic, αυτος ο δισκος τα εχει ολα οσα μπορει να ζητησει ενας φαν του μελωδικου μεταλ. Φοβερες συνθεσεις, ακομα καλυτερες ερμηνειες απο kiske κλπ και μερικα απο τα καλυτερα τραγουδια της χρονιας. Απλα ακουστε το "Let the storm descent upon you". Επος, αλλα ξεχασα ειναι φλωροι...
https://youtu.be/sIw0xosIaDY

2) DARK NIGHTMARE - TORTURED SOULS

   Τί να πεις γι αυτην την μπαντα? Ο ορισμος της τιμιοτητας, της αγνης μεταλλικης ψυχης. Οτι και να πω ειναι λιγο. Αυτο που συμβαινει με τους Dark nightmare ειναι αδικο. Ειναι η πιο τιμια μπαντα στον πλανητη αυτη τη στιγμη και δεν ασχολειται κανεις. Α ναι, εχουν να ασχολουνται με τους Planet of Zeus... Το νεο αλμπουμ ειναι καθαρο 9/10 μιλωντας με παγκοσμια μετρα συγκρισης, οχι με εγχωρια. Φοβερες συνθεσεις, ακομα καλυτεροι στιχοι και συναισθημα 11/10. Οσο υπαρχουν μπαντες σαν τους Dark nightmare το μεταλ δεν θα πεθανει ποτε.


3) WARDRUM - AWAKENING 
   Αλλη μια φοβερη εγχωρια κυκλοφορια.
ΜΠΑΝΤΑΡΑ.-
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.-
O POWER METAL ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.-
Αλλο ενα κριμα που ελαχιστοι ασχολουνται μαζι τους...
8 1/2 /10


4) VECTOR - TERMINAL REDUX

   Αν και δεν ειμαι ιδιαιτερα φαν του ειδους οι Vector ειναι μπανταρα. Πολυ καλο νεο αλμπουμ και φοβερη συναυλια στο ΑΝ. Ενα απο τα must have της χρονιας
8 1/2 / 10

5) MEGADETH - DYSTOPIA

   Ειχα χρονια να ακουσω καινουργιο megadeth αλμπουμ. Νομιζω περιεχει ολα τα στοιχεια που μπορει να ζητησει ενας φαν του ειδους. Οσο μαλακας ειναι ο mustaine αλλο τοσο καλος συνθετης ειναι. Σκαλες ανωτερο απο το νεο αλμπουμ των "ανταγωνιστων" τους. Εξαιρετικοι και στο λαιβ τους οπως παντα.
8/10


Μερικες ακομα προτασεις:
Fates Warning - Theories of Flight
Hammerfall - Build To Last
Hansen and Friends - Three Decades Of Metal
Innerwish - Innerwish
Running Wild - Rapid Foray
Hail Spirit Noir - Mayhem In Blue
White Widdow - Silhouette
Abbath - Abbath

ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου