Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

MANOWAR LIVE IN GREECE - 3 Days Report!!!



Ευτυχώς οι 3-4 μήνες  αναμονής περάσαν γρήγορα. Είναι  Πέμπτη 17 Μαρτίου και το σημαντικότερο heavy metal τριήμερο για την Θεσσαλονίκη ever επιτέλους έφτασε και φυσικά δεν θα μπορούσε κανείς heavymetal-άς να λείπει από εκεί. Αρκετές ώρες αργότερα φτάνουμε στο μικρό αλλά εξαίσιο Principal. Η πρώτη μέρα των συναυλιών είναι και η μόνη που δεν έγινε sold out αφού κόπηκαν γύρω στα 1000 εισιτήρια (1500 είναι περίπου η χωρητικότητα του μαγαζιού) κάτι το οποίο δεν επηρέασε στο ελάχιστο την μπάντα αλλά ούτε εμάς που είχαμε την ευκαιρία να δούμε τους Manowar υπό ιδανικές συνθήκες. Χωρίς καθυστερήσεις, οι Θεσσαλονικείς Crosswind ανοίξαν τη βραδιά ζεσταίνοντας το κοινό με το πολύ καλό 90’ς power metal τους. Ο τραγουδιστής και ο ντράμερ ήταν οι δύο που μαγνήτισαν τα βλέμματα του κοινού με τις επιδόσεις τους, ενώ και το υλικό της μπάντας ήταν σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Ευχόμαστε τα καλύτερα για τη συνέχεια αν και το ύφος τους δυστυχώς θεωρείται ξεπερασμένο από αρκετούς.

Η στιγμή που περιμέναν όλοι όμως είχε φτάσει. Δώδεκα χρόνια μετά την όντως μέτρια συναυλία τους στο Rockwave (όταν και ο Carl Logan έπαιξε με σπασμένο πόδι προκειμένου να μην ακυρωθεί το live), και παρά την ανεπανάληπτη συναυλία του 2007, και ακόμα υπάρχουν «μεταλλάδες» που τους το χρεώνουν, σνομπάροντας ή πετώντας λάσπη, για την μόνη μπάντα που το αμάρτημα της είναι η δια βίου προσήλωση της στο heavy metal. Δεν πειράζει, δεν τους χρειαζόμαστε αυτούς, άλλωστε σε λίγα χρόνια θα έχουν ξεχάσει ότι κάποτε το παίζαν μεταλλάδες. 

Τα περίπου 40 λεπτά αναμονής πέρασαν γρήγορα όταν από τα ηχεία ακούστηκε η θρυλική εισαγωγή “Ladies And Gentlemen, From The United States Of America, ALL HAIL MANOWAR” και από εκείνη τη στιγμή, 17 χρόνια μετά την εμφάνισή τους στο Ιβανώφειο, η άμοιρη Θεσσαλονίκη παραδόθηκε για τρεις ημέρες στις ορέξεις των Joey De Maio, Eric Adams, Carl Logan και Donnie Hamzik. H μπάντα ορμάει στη σκηνή με το ομώνυμο τραγούδι, με τους στίχους του να αντικατοπτρίζουν τη συνέχεια: “Where we march, cities fall, And the strong survive, And take our side”. Όπως αναμενόταν, το πρώτο μέρος του set ήταν η εξ ολοκλήρου εκτέλεση του θρυλικού “Battle Hymns” με το κοινό να μην ξέρει πώς να αντιδράσει κατά τη διάρκεια της εκπληκτικής εκτέλεσης του “Dark Avenger”.  Αμέσως μετά το “Battle Hymn”(τα σχόλια περιττεύουν) και χωρίς διαλείμματα, solos και άλλα περιττά, ήρθε η ώρα για το “Brothers Of Metal’ τραγούδι απλό αλλά απαραίτητο. Αλήθεια πόσα τραγούδια μπορούν να ενώσουν με τους στίχους τους ένα ολόκληρο club με τις γροθιές στον αέρα? Ο χαβαλές του “Brothers Of Metal” δεν κράτησε πάνω από ένα πεντάλεπτο αφού ήταν η ώρα για πραγματικό, αντρικό heavy metal που μόνο οι Manowar μπορούν να προσφέρουν. “Blood Of My Enemies” και “Thor(The Powerhead)” προκάλεσαν πανικό στο κοινό σε εκτελέσεις που θα μείνουν στην ιστορία. Το set συνεχίστηκε ασταμάτητα, με τον Eric Adams να είναι σε εκπληκτική βραδιά και με το κοινό να χαλαρώνει κάπως στο τελευταίο εικοσάλεπτο του κανονικού σετ που ακούσαμε αποκλειστικά τραγούδια από το πρόσφατο υλικό της μπάντας. Με το καταιγιστικό “The Power” έκλεισε το κανονικό σετ, όχι όμως και η συναυλία. Ήταν η ώρα του αρχηγού Joey De Maio να μιλήσει στο κοινό και μάλιστα στα Ελληνικά!! Ο Joey De Maio μίλησε για πάνω από 5 λέπτα στα Ελληνικά κατευθείαν στην καρδιά κάθε heavymetall-ά με λόγια αληθινά που σίγουρα πείραξαν αρκετούς από τους… «άλλους» .  H φοβερή εκτέλεση του “Black Wind Fire And Steel” έκλεισε μια από τις καλύτερες συναυλίες των Manowar που έχω παρακολουθήσει, διάρκειας δύο ακριβώς ωρών, και με τον Eric Adams να ανανεώνει το ραντεβού μας για την επομένη.

Setlist:

Manowar
Death Tone
Metal Daze
Fast Taker
Shell Shock
Dark Avenger

William's Tale
Battle Hymn
Sun Of Death 
Brothers Of metal
Blood Of My Enemies 
Thor (The Powerhead)

Kings Of Metal
Heart Of Steel

Warriors Of The World United
Hail And Kill
Thunder In The Sky
Hand Of Doom
Power

Encore
Joey's Speech
Black Wind Fire And Steel
Crown And The Ring (Outro)


Παρασκευή 18 Μαρτίου:

Έχοντας ξυπνήσει μετά από μια συναυλία Manowar,  και με την πρώτη σκέψη να είναι «Σήμερα θα ξαναδούμε τους Manowar» καταλαβαίνετε ότι η δεύτερη μέρα στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε με υπερβολικά καλή διάθεση. Μετά τους απαραίτητους καφέδες στην παραλία και τους γύρους στα Λαδάδικα, δεν άργησε η ώρα για το δεύτερο μέρος του τριημέρου. Οι Crosswind αυτή τη φορά παίξαν σε ένα κατάμεστο Principal κερδίζοντας ακόμα περισσότερους νέους φίλους ενώ οι Manowar συνέχισαν αυτό που ξεκίνησαν 24 ώρες πριν. Φοβερή απόδοση, απόλυτος χαμός ξανά στο “Thor(The Powerhead)”, και ένα παρόμοιο setlist που συμπληρώθηκε από μερικά τραγούδια του “Thunder In The Sky”. Και ενώ η βραδιά έφτανε στο τέλος της, ήρθε το “Sign Of The Hammer” να μας στείλει αδιάβαστους προκαλώντας σεισμό αρκετών ρίχτερ στην περιοχή και εμάς να ευχόμαστε ακόμα περισσότερες εκπλήξεις για την τρίτη και τελευταία μέρα. Διάρκεια συναυλίας 2 ώρες και ένα τέταρτο, και σύνολο τραγουδιών 23. Αυτά για μερικούς από τους «άλλους».

Setlist: 

Manowar
Death Tone
Metal Daze
Fast Taker
Shell Shock
Dark Avenger
Battle Hymn
Sun Of Death 
Brothers Of metal
Blood Of My Enemies
Thor (The Powerhead)
Heart Of Steel
William's Tale
Hail And Kill
Thunder In The Sky
God Or Man
Let The Gods Decide
Hand Of Doom
Kings Of Metal
Power

Encore

Joey's Speech
Warriors Of The World United
Sign Of The Hammer
Black Wind Fire And Steel
Crown And The Ring (Outro)

Σάββατο 19 Μαρτίου:

H απάντηση στην ερώτηση «Τί είναι καλύτερο από δύο συναυλίες Manowar» είναι πολύ εύκολο να καταλάβετε ποια είναι, οπότε και το Σάββατο, γύρω στις 9, ήμασταν έξω από το Principal με τους Αθηναίους φίλους να αποτελούν σχεδόν το 50% του κοινού και το πάρτι για εμάς να έχει ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα. Οι Crosswind αυτή τη φορά αποθεώθηκαν από το κοινό αφού πολλοί είχαν μάθει πια τα τραγούδια τους. Όσο για τους Manowar, ότι και να πω θα είναι λίγο. Παρά τις φοβερές προηγούμενες δύο συναυλίες τους, την τρίτη μέρα ανέβηκαν στην σκηνή λες και είχαν χρόνια να έρθουν στην Ελλάδα. Τέτοια απόδοση από μπάντα σε club δεν είχε ξαναδεί κανένας από τους 1500 τυχερούς που προλάβαν να κλείσουν εισιτήριο, ενώ σύμφωνα με τους Θεσσαλονικείς φίλους η ένταση του ήχου ήταν τουλάχιστον τρεις φορές δυνατότερη από οποιαδήποτε άλλη μπάντα είχε παίξει στο παρελθόν στο συγκεκριμένο club. To setlist αυτή τη φορά ήταν αρκετά διαφορετικό, και αν και για άλλη μια φορά δεν ακούσαμε νότα από το “Into Glory Ride”, οι επιλογές της μπάντας μετά από το “Battle Hymns” πώρωσαν απίστευτα τον κόσμο με τραγούδια όπως το “Metal Warriors”, “Fighting The World” αλλά και το φοβερό “Call To Arms” που είχε λείψει από τα δύο προηγούμενα shows. Σύνολο 23 τραγούδια που ΟΛΑ ένωσαν τους 1500 Manowarriors σε μια συναυλία που θα μείνει στην ιστορία για την απόδοση της μπάντας, την απίστευτη πώρωση του κοινού (δεν έχω ξαναδει σε live τόσα χέρια υψωμένα επί δύο ώρες), και ένα γενικότερο vibe που μόνο σε μια συναυλία των Manowar μπορεί να συναντήσει κανείς. Το τριήμερο έκλεισε μετά από 2 ½ ολόκληρες ώρες θριαμβευτικά, με τον Joey De Maio να σπάει τις χορδές του μπάσου ενώ 1500 άτομα με υψωμένα τα χέρια να κάνουν το σήμα κατατεθέν των Manowar αντί για τo “devil horns” το οποίο συναντάμε σε συναυλίες από Cradle of Filth έως και Bryan Adams . Αλήθεια πια μπάντα μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο? Ο εκπληκτικός, για άλλη μια μέρα Eric Adams, υποσχέθηκε ότι οι Manowar θα επιστρέψουν σύντομα στην Ελλάδα και εμείς ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά θα είναι εβδομάδα ολόκληρη! 

Setlist: 

Manowar
Death Tone
Metal Daze
Fast Taker
Shell Shock
Dark Avenger
Battle Hymns
Sun Of Death (Carl Logan)
Brothers Of Metal
Kill With Power
Metal Warriors
Fighting The World
Heart Of Steel
William’s Tale (Joey De Maio)
The Gods Made Heavy Metal
Sons Of Odin
Call To Arms
Hail And Kill
Sign Of The Hammer
House Of Death
Kings Of Metal
King Of Kings
---------------------------
Warriors Of The World
Black Wind Fire And Steel

The Crown And The Ring (Outro)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου