Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

RAGE - GRAVE DIGGER LIVE IN ATHENS 29/4/2011


    Δύο βδομάδες μετά τους Saxon και με το ενδιάμεσο διάστημα να το περνιέται, λόγω Πάσχα, σε σκυλάδικα της επαρχίας ήρθε επιτέλους πάλι η στιγμή για μπύρες και heavy metal. Τόπος συνάντησης για άλλη μια φορά είναι το Fuzz  το οποίο όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο συμπαθές παρά το αρκετά τσιμπιμένο bar του. Rage και Grave Digger λοιπόν σε ρόλο co-headliners, δύο μπάντες που είχαν αρκετά χρόνια να περάσουν από την Ελλαδα, ήταν ένα πακέτο αρκετά ελκυστικό για τους φίλους του κλασικού metal. Παρόλα αυτά, ο κόσμος για άλλη μια φορά δεν ήταν αρκετός, κάτι που από τη μία δικαιολογείται λόγω της πεσμένης δισκογραφικής παρουσίας των δύο συγκροτημάτων, από την άλλη όμως δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 1000 άτομα που να γουστάρουν να δουν αυτές τις δύο ιστορικές μπάντες live.


Οι Έλληνες The Silent Rage άνοιξαν τη βραδιά με το μελωδικό power metal τους ζεσταίνοντας τους λίγους προς το παρόν παρευρισκόμενους με τις αρκετά καλές συνθέσεις τους. Λογικά θα ασχοληθούμε σύντομα ξανά μαζί τους. Το σετ τους έκλεισε με την αρκετά καλή διασκευή στο “Under Jolly Roger”.


Χωρίς πολλές καθυστερήσεις ήρθε η ώρα για Γερμανικό heavy metal. Λίγους μήνες μετά από τους Accept ένα από τα πολλά παιδιά τους, οι Grave Digger ήρθαν να μας θυμίσουν τις μια από τις λίγες καλές στιγμές των 90’ς όταν και βρίσκονταν στο απόγειο της καριέρας τους. Ο “Θεριστής” ήταν αυτός που ανέβηκε πρώτος στη σκηνή με την γκάιντα του και το υπόλοιπο γκρουπ να ακολουθεί υπό τους ήχους της εισαγωγής “Days Of Revenge”. To “Paid In Blood” έδωσε το έναυσμα για heavy metal. Αγνό, πωρωτικό, και παιγμένο από την καρδιά, δεν απασχόλησε κανέναν για την έλλειψη πρωτοτυπίας του, και αν και στη αρχή το κοινό ήταν σχετικά χαλαρό, από τη μέση του σετ και μετά όπου ακούστηκε το “Rebellion” και μέχρι το τέλος του live η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε υπερβολικά θυμίζοντας τις ένδοξες στιγμές της μπάντας πίσω στα 90’ς. Κορυφαίες στιγμές, τα “Knights Of The Cross”, “Excalibur” “The Round Table” και φυσικά τo Hellas” και ο ύμνος “Heavy Metal Breakdown”. Πολύ καλό live από τους Grave Digger, με 17 τραγούδια σύνολο, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε κλέψαν με άνεση την καλύτερη εμφάνιση της βραδιάς από τους Rage.


    Οι Rage, άλλη μια μπάντα που βασανίζεται εδώ και χρόνια από τις συνεχείς αλλαγές των μελών της αλλά και τα σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα των studio άλμπουμ τους, επέστρεψε στην Αθήνα μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια για να αποδείξει ότι είναι ακόμα ζωντανή. Τελικά, αυτό δεν το κατάφερε και τόσο καλά αφού αν και από τη μία η απόδοση της μπάντας ήταν αρκετά καλή δείχνοντας ότι οι δυνατότητες υπάρχουν ακόμα, και με πρωταγωνιστή τον Λευκορώσο κιθαρίστα Victor Smolski, από την άλλη ο μέτριος ήχος, το ανεξήγητα μικρό αλλά και με πολλές ελλείψεις setlist δεν δικαιολόγησαν το ιστορικό όνομα μιας μπάντας που αποδεδειγμένα θα μπορούσε να μας προσφέρει ένα πολύ καλύτερο live. Μετά από μόλις μία ώρα και με μόνες πραγματικά καλές στιγμές τα φοβερά “Higher Than The Sky” και “Set This World On Fire” οι Rage εγκατέλειψαν τη σκηνή κάνοντας εμάς να απορούμε. Τελικά, μετά από αρκετά παρακάλια και 3 – 4 encore καταφέραν να φτάσουν τη 1 ½ ώρα κλείνοντας με την πολύ καλή διασκευή στο “Highway To Hell” που επανέφερε το κέφι στο κοινό.


   Οι Grave Digger ήταν τελικά με άνεση οι νικητές της Γερμανικής αυτής άτυπης κόντρας, το heavy metal όμως δεν μπορώ να πω ότι έζησε άλλη μια θριαμβευτική βραδιά αφού η προέλευση του κόσμου θα έλεγα ότι ήταν απογοητευτική. Όσο για τους Rage, θα ήθελα να τους δω σε έναν πιο μικρό χώρο με το δικό τους κοινό και ένα αρκετά πιο πλήρες setlist. Προς το παρόν είναι σαν να μην τους έχω δει…



Setlists:

Grave Digger:

Days Of Revenge
Paid In Blood
The Dark Of The Sun
Hammer Of The Scots
Killing Time
The Ballad Of Mary (Queen Of Scots)
Highland Farewell
Rebellion
Ballad Of A Hangman
Morgane Le Fay
Twilight Of The Gods / Circle Of Witches / The Grave Dancer
The Last Supper
Excalibur
Knights Of The Cross

Encore:
Ελλάς
The Round Table (Forever)
Heavy Metal Breakdown

Rage:
The Edge Of Darkness
Soundchaser
Hunter And Prey
Into The Light
Drop Dead
Empty Hollow
Higher That The Sky
Set This World On Fire
War Of Worlds

Encore 1:
Guitar solo
Black In Mind / Solitary Man / Don't Fear The Winter

Encore 2:
Down

Encore 3:
Highway To Hell (
διασκευή AC/DC)

Διαβάστε το επίσης στο www.solidrock.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου