Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

BLIND GUARDIAN LIVE IN ATHENS 6/5/2011




   Πιστοί στο ραντεβού τους με το Ελληνικό κοινό έπειτα από την κυκλοφορία κάθε νέου στούντιο άλμπουμ, οι Blind Guardian, αυτή τη φορά έκλεισαν δύο συναυλίες στο Fuzz Club το οποίο φάνηκε τελικά μικρό για τους πολυπληθείς, ακόμα, φίλους των Γερμανών. Αν και ήξερα πως η συναυλία του Σαββάτου ήταν sold out εδώ και μέρες, ελπίζοντας πως την Παρασκευή τα πράγματα εντός του Club θα ήταν πιο άνετα, τελικά επικράτησε το αδιαχώρητο, με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά στο συγκεκριμένο venue να δυσκολευτώ για μια ανθρώπινη παρακολούθηση της συναυλίας.

    Χωρίς κάποιο support αυτή τη φορά, οι Blind Guardian ανέβηκαν στην σκηνή με το καινούριο “Sacred Worlds” με τον ενθουσιασμό του κοινού να ανεβαίνει κατακόρυφα λίγα λεπτά μετά με το τραγούδι – ορισμό του 90’ς power metal,  “Welcome To Dying”. O Hunsi Kursch, εμφανώς πιο επικοινωνιακός από τις προηγούμενες εμφανίσεις των Guardian, ενθουσίασε ακόμα περισσότερο το κοινό, το οποίο ανάγκασε την μπάντα να αλλάξει για λίγο τη σειρά του setlist με μια φοβερή εκτέλεση του “Majesty” από το cult ντεμπούτο τους “Battalions Of Fear”. Μια καθολική απαίτηση από το κοινό που έδειξε ότι δεν ήρθε να ακούσει μόνο τα hit-άκια της μπάντας. Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο ήχος δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός, κάτι όμως που μάλλον πέρασε ως λεπτομέρεια αφού οι συνεχόμενοι power metal ύμνοι που ακούστηκαν στην συνέχεια δεν άφησαν περιθώρια για γκρίνιες. “Time Stand Still”, “Lost In The Twilight Hall”, και φυσικά το “Valhalla” ήταν οι κορυφαίες στιγμές πριν από το “Imaginations From The Other Side” που έκλεισε θριαμβευτικά το κύριο μέρος του set. Φυσικά, η συναυλία δεν τελείωσε εκεί, αφού ένα χορταστικό encore ακολούθησε, με την διλογία των “The Bards Song” να αποτελεί την καλύτερη στιγμή της συναυλίας, που όπως αναμενόταν έκλεισε τελικά μετά από μία ώρα και πενήντα λεπτά με το “Mirror Mirror”. Η απόδοση της μπάντας κάθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας ήταν άψογη παρά τον μέτριο ήχο, με τους δύο κιθαρίστες να κλέβουν για άλλη μια φορά την παράσταση με τις ασταμάτητες power metal μελωδίες τους ενώ και η φωνή του Hansi στάθηκε για άλλη μια φορά σε πολύ υψηλά επίπεδα. 


  Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο πραγματικά καλό άλμπουμ των Γερμανών κυκλοφόρησε πριν δεκατρία ολόκληρα χρόνια, τα δύο sold out στην Αθήνα έδειξαν ότι το Ελληνικό κοινό τους ακολουθεί ακόμα, και δικαίως, αφού οι συναυλίες τους όπως και η σημερινή, πάντα ήταν καταπληκτικές. Παρόλα αυτά, είναι εμφανές ότι το power metal, και ειδικότερα από μεγάλες μπάντες όπως οι Blind Guardian, χρειάζεται άμεσα καινούργιους δίσκους και τραγούδια που θα μείνουν στην ιστορία, αφού οι συνεχόμενες συναυλίες με χαρακτήρα best of  σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, κάτι που γινόταν καθ’όλη τη διάρκεια των 90’ς. Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω τον ενθουσιασμό του κοινού στο Ρόδον για τα καινούρια,τότε, τραγούδια του “Nightfall In Middle Earth” και δεν μπορώ να μην πω ότι είναι ένα συναίσθημα που έχει δυστυχώς εκλείψει εδώ και χρόνια από της συναυλίες του είδους.


Sacred Worlds
Welcome To Dying
Nightfall
Majesty
Time Stands Still (At The Iron Hill)
Mordred's Song
A Past And Future Secret
Lost In The Twilight Hall
Tanelorn (Into The Void)
Valhalla
Turn The Page
Imaginations From The Other Side

Encore:

Wheel Of Time
The Bard's Song - In The Forest
The Bard's Song - The Hobbit
Mirror Mirror


Διαβάστε το επίσης στο www.solidrock.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου