Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

LION'S SHARE - "Dark Hours"


LION’S SHARE

‘Dark Hours’

Label: Blistering Records


Μετά από δύο χρόνια απουσίας αυτή τη φορά, οι Lion’s Share κυκλοφορούν το δεύτερό τους άλμπουμ ύστερα από την επαναδραστηριοποίηση τους, με τίτλο ‘Dark hours’. Οι ρυθμοί ‘κανονικού’ συγκροτήματος μετά από αρκετά χρόνια, φαίνεται ότι λειτούργησαν ευεργετικά για την μπάντα, αφού η βελτίωσή τους σε σχέση με τις παλαιότερες κυκλοφορίες τους είναι εμφανής.
Το ‘Dark hours’ ξεκινάει πολύ δυναμικά με το νέο τους single και videoclip ‘Judas must die’, ένα power metal κομμάτι το οποίο είναι αντιπροσωπευτικό της ποιότητας αλλά και του ύφους του καινούργιου δίσκου, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του. Η συνέχεια με τα ‘Phantom rider’ και ‘Demon in your mind’ είναι το ίδιο καλή, με τον πολυάσχολο τα τελευταία χρόνια Nils Johansson(Astral doors, Wuthering heights, Space Odyssey) να κλέβει την παράσταση με τις πολύ καλές ερμηνείες του. Η ταμπέλα melodic metal με την οποία βαφτίζει το καινούργιο άλμπουμ η εταιρία τους, θα έλεγα ότι δεν είναι αντιπροσωπευτική, αφού όλο το άλμπουμ είναι πολύ δυναμικό, γρήγορο, και με σχετικά επιθετικά φωνητικά, κλασικά στοιχεία ενός καθαρόαιμου power metal δίσκου.
To ‘Dark hours’, με έντεκα τραγούδια σύνολο, είναι λογικό να κάνει μια μικρή κοιλιά κάπου στη μέση, η οποία ευτυχώς δεν διαρκεί για πάνω από 2-3 τραγούδια. Το ‘Barker ranch’, όγδοο τραγούδι του δίσκου, είναι ένα από τα καλύτερα melodic-power τραγούδια που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό, και άνετα θα μπορούσε να μπει σε έναν από τους τελευταίους δίσκους των Helloween χάρις στο πιασάρικο refrain του, ενώ και η τριάδα που ακολουθεί μέχρι το κλείσιμο του δίσκου, είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ολοκληρώνοντας έτσι την νέα πολύ καλή δουλειά των Lion’s share με τον καλύτερο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου