Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

SUMMER FESTIVALS 2011


Επειδή ως γνωστόν οι έννοιες «κανονικό φεστιβάλ» και Ελλάδα είναι εντελώς αντίθετες το Solid Rock αποφάσισε να σας παρουσιάσει όλα τα ευρωπαικά φεστιβάλ σε αυτό το μεγάλο αφιέρωμα. Με μια πρόχειρη ματιά θα καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ ελληνικών και ξένων φεστιβάλ και πως εδώ μας τα παίρνουν χοντρά για να δούμε 3-4 μπάντες.  Με τη σκέψη ότι ένα 5ήμερο π.χ., στο εξωτερικό δεν κοστίζει παραπάνω από ένα 5ήμερο στην Ελλάδα στην εποχή μας, πρόταση μας είναι να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει με βάση τα μουσικά σας γούστα, αλλά και τον τόπο διεξαγωγής του. Αποκλείεται να το μετανιώσετε. Το εκτιμώμενο κόστος, σε κάθε φεστιβάλ ξεχωριστά, πιστεύουμε θα σας βοηθήσει αρκετά. Συμπεριλαμβάνονται σε αυτό τα πάντα: Αεροπορικά, εισιτήρια φεστιβάλ, μετακινήσεις, καθώς και τα καθημερινά έξοδα για φαγητό, μπίρες(σε λογική ποσότητα), και 1-2 μέρες διαμονή στην πιο κοντινή πόλη πέραν των ημερών του φεστιβάλ.

      Bang Your Head, 15-16/7/2011 Balingen, Γερμανία. Το κλασικό αυτό φεστιβάλ όπως πάντα επικεντρώνεται στον κλασικό metal ήχο. Φέτος θα φιλοξενήσει τους Slayer και τους Accept ως headliners αλλά και πολλές ακόμα super μπάντες όπως οι: Immortal, Lordi, Amorphis, Sonata Arctica, Pretty Maids, Overkill, Quiet Riot, Death Angel,Crimson Glory, Asphyx, D.A.D., Tygers Of Pan Tang, Jeff Scott Soto, Stormwarrior, Hardcore Superstar, Phycotic Waltz, Crashdiet κλπ. Το Warm up show θα γίνει μια μέρα πριν και θα περιλαμβάνει τους Axel Rudi Pell και Brainstorm μεταξύ άλλων.  Εκτιμώμενο κόστος για 4 ημέρες 450ε.

    Bloodstock Open Air, 12-14/8/2011, Αγγλία. Το τελευταίο ίσως μεγάλο φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι το Bloodstock στην Αγγλία. Και φέτος το line up είναι δυνατό όπως πέρυσι σε έναν συνδιασμό κλασικού και ακραίου ήχου. Σίγουρα έχει μπάντες που θα ενδιαφέρουν αρκετούς όπως οι At the Gates. Headliners θα είναι οι W.A.S.P. οι Immortal και οι Motorhead ενώ μερικές άλλες μπάντες που θα εμφανιστούν είναι οι Rhapsody, Therion Kreator, Coroner, Grave Digger, Finntroll, Nevermore, Hammerfall, Exodus, και Morbid Angel. Για ένα πενθήμερο ταξίδι το κόστος σας θα είναι περίπου 550ε.

   Copenhell Festival, 17-18/6/2011, Κοπενχάγη, Δανία. Ένα νέο φεστιβάλ είναι το Copenhell στη Δανία. Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα ταξίδι στην πιο όμορφη, ίσως, πόλη της Ευρώπης αν και οι μπάντες πιθανόν να μην σας συγκινήσουν και πολύ μιας και οι headliners Judas Priest θα περάσουν και από την Αθήνα. Άλλες μπάντες που θα εμφανιστούν είναι οι Korn, Kyuss Lives, Mayhem, Anvil, Opeth, Morbid Angel, Deicide και Gwar. To εισιτήριο κοστίζει μόλις 60ε για δύο ημέρες αλλά εμείς προτείνουμε να περάσετε τουλάχιστον ένα πενθήμερο στην καταπληκτική αυτή πόλη, κάτι που θα σας κοστίσει περίπου 500ε.

    Download Festival 10-12/6/2011 Donnington Park, England : To ιστορικό Download συνεχίζει σε αρκετά mainstream ρυθμούς αλλά όπως πάντα με μερικές καλές μπάντες. Φέτος το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επανεμφάνιση των System Of A Down αλλά και στους πρόσφατα επανασυνδεδεμένους “The Darkness”. Εκτός των System οι άλλοι δυο headliners είναι οι Def Leppard και οι LinkinPark. Μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες μπάντες είναι οι Down, Disturbed, και Biohazard. Οι υπόλοιπες είναι για κλάματα… Εκτιμώμενο κόστος για ταξίδι 5 ημερών περίπου 600–700e

     Firefest 21-23/10/2011, Nottingham, England. Το απόλυτο φεστιβάλ για τους φίλους του melodic rock είναι φυσικά το Firefest του οποίου κάθε χρόνο η φήμη μεγαλώνει. Το billing περιλαμβάνει 80’ς συγκροτήματα σε συνδυασμό με πολλές νέες μπάντες. Φέτος headliners θα είναι οι Warrant και οι Unruly Child ενώ στο warm up ο θρυλικός Jimi Jamison. Άλλες μπάντες θα είναι οι Strangeways, Vega, White Widdow, Silent Rage, Kane Roberts και η έκπληξη της περυσινής χρονιάς, οι φοβεροί Σουηδοί Houston. Κόστος για 4 ημέρες περίπου 500ε.

    Graspop Metal Meeting, 24 – 26/6/2010, Βέλγιο : Το με διαφορά πιο οργανωμένο metal φεστιβάλ που έχουμε βρεθεί! Μπορείτε να πάτε μέσω Βρυξελλών ή Άμστερνταμ. Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ χώρος του φεστιβάλ βρίσκεται στο Dessel μια μικρή πόλη του Βελγίου. Δύο ανοιχτές μεγάλες σκηνές και τρεις κλειστές μικρότερες φιλοξενούν κάθε χρόνο το πιο δυνατό metal line up της Ευρώπης. Έχετε μαζί σας αδιάβροχο και μπότες γιατί κάθε μισή ώρα βρέχει και αυτό είναι ίσως το μόνο αρνητικό του Grasspop. Φέτος headliners θα είναι οι Scorpions, ο Ozzy, και οι Slipknot. To εντυπωσιακό line up συμπληρώνεται από τους Judas Priest, Whitesnake, Iced Earth, Black Label Society, Kreator, Moonsorrow, Pain, Sepultura, Anvil, Arch Enemy, Firewind  Rob Zombie, Korn, Foreiner, Journey, Opeth, Monster Magnet, Amorphis, Cradle Of Filth, και Epica μεταξύ άλλων. Κόστος : Περίπου 500ε.

          Gods Of Metal, 22/6/2011, Ιταλία. Το πάλαι ποτέ ιστορικό φεστιβάλ φέτος είναι μονοήμερο και θα περιλαμβάνει τους Judas Priest, Whitesnake, Mr. Big, Europe, Cradle Of Filth, και Duff McKagans Loaded. Το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 300ε.






       Headbangers Open Air, 28-30/7/2010. Για τους λάτρεις του πραγματικού metal και μόνο. Φέτος headliners θα είναι οι Stormwarrior με τον Kai Hansen ως guest , οι Fates Warning και οι Keehler. Ακόμα μερικές μπάντες είναι οι Circle to Circle, Skullfist, Tokyo Blade, Metal Inquisitor, Jaguar, Slough Feg, Leviathan, White Wizzard, Spartan warrior, Crystal Viper, Tierra Santa και Torch.   Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στον κήπο μιας φάρμας στο Elmshorn 40 χιλιόμετρα από το Αμβούργο και το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει μόνο 48ε. Για ένα πενθήμερο ταξίδι το κόστος υπολογίζεται στα 400ε ενώ έχουν απομείνει ελάχιστα εισιτήρια.

     Hellfest  17 - 19 /6/2010 Clisson, France : To Ηellfest της Γαλλίας έχει γίνει και αυτό ένα από τα 3-4 μεγαλύτερα metal φεστιβάλ της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι δύο μεγάλες κεντρικές σκηνές, η μια δίπλα στην άλλη με τα συγκροτήματα να εναλλάσσονται χωρίς διάλειμμα. Το Clisson βρίσκεται μια ώρα από την όμορφη Ναντ η οποία με τη σειρά της απέχει τρεις ώρες από το Παρίσι. Εμείς το επισκεφτήκαμε το 2008 και οι αναμνήσεις μας είναι πολύ καλές. Εκτιμώμενο κόστος για έξι μέρες περίπου 600-700ε. Headliners αυτή τη χρονιά θα είναι οι Iggy And the Stooges, οι Scorpions και ο Ozzy. Το ατελείωτο line up, συμπεριλαμβάνει ακόμα τους Judas Priest, Mr. Big, Rob Zombie, Apocalyptica, Thin Lizzy, the Cult, Down, Hammerfall, U.F.O., Angelwitch, In Flames, Coroner, Opeth, Firewind, Cradle Of Filth, Dark Tranquillity, Kyuss Lives, Hawkind, Monster Magnet, Clutch, Vader, Primordial, Dodheimsgard, 1349 και Malevolent Creation.

     High Voltage, 23-24/7/2010, Λονδίνο, Αγγλία. Ένα από τα λίγα φεστιβάλ που επικεντρώνονται στο classic και prog rock, αλλά στις 3 συνολικά σκηνές του εμφανίζονται συγκροτήματα από όλο το φάσμα του σκληρού ήχου. Headliners είναι οι Judas Priest στην μοναδική, φετινή τους εμφάνιση σε φεστιβάλ επί Αγγλικού εδάφους, και οι Dream Theater. Το κόστος αν προλάβετε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια θα σας έρθει περίπου στα 400ε για ένα τετραήμερο ταξίδι. Οι υπόλοιπες μπάντες που θα εμφανιστούν είναι οι Black Country Comunion, o Slash, και οι Queensryche, Electric Wizard, Jethro Tull, Michael Shenker, Neurosis, Anathema, Grand Magus, Thunder.

     Masters Of Rock 14-17/7/2010 Vizovice, Τσεχία: Το πιο μεγάλο heavy metal φεστιβάλ στην Τσεχία είναι το Masters Of Rock. Επικεντρώνεται στον κλασικό metal ήχο, κατά μέσο όρο μαζεύει περίπου 30.000 κόσμο ενώ το τετραήμερο εισιτήριο κοστίζει μόνο 55ε! Headliners θα είναι οι Hammerfall, Twisted Sister, Helloween και o U.D.O. Άλλες μπάντες που θα εμφανιστούν είναι οι Virgin Steele, Rhapsody, Ross The Boss, Brainstorm, Guano Apes, Powerwolf, Airbourne, και οι Visions Of Atlantis.  Εκτιμώμενο κόστος για 5-6 ημέρες 500ε.



    Metalcamp Open Air, 11-17/7/2011, Tolmin, Σλοβενία. Αυτές είναι οι απόλυτες heavy metal διακοπές!!! Σε ένα πανέμορφο καταπράσινο μέρος με παραλία για μπάνιο και άλλες δραστηριότητες το metalcamp είναι το καλύτερο φεστιβάλ που έχουμε επισκεφτεί. Δευτέρα11 Ιουλίου ξεκινάει το metal party με μπάντες όπως οι: Accept, Airbourne, Slayer, Kreator, Blind Guardian (Headliners), Arch Enemy, Mastodon, Death Angel, Katatonia, Visions Of Atlantis, Virgin Steele, Amorphis, Deicide, Moonsorrow, Suicidal Angels, Brainstorm κλπ. Πολλά ονόματα αναμένονται να ανακοινωθούν ακόμα όπως και 1-2 ακόμα headliner group. Το Solid Rock πέρυσι ήταν εκεί και πολύ πιθανό να είναι και φέτος! Εκτιμώμενο κόστος για οκτώ 100% μεταλλικές ημέρες περίπου 700ε.

    Metalfest Open Air, 26-29/5/2011 και 2-5/6/2011 Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία. Το metalfest θα περιοδεύσει φέτος σε 5 χώρες στο τέλος Μαίου- αρχές Ιουνίου. Full metal line up με μπάντες όπως οι: Amon Amarth, Sabaton, Cradle Of Filth, Amorphis, Arch Enemy, Rage, Primordial, Kataklysm, Entombed, Destruction, Belphegor, Suicidal Angels, While Heaven Wept, Kreator, Saxon, Stormwitch, Visious Rumors, κλπ. Προτείνουμε την Ουγγρική έκδοση του φεστιβάλ 3 με 5 Ιουνίου όπου το VIP ticket κοστίζει μόνο 99ε και συμπεριλαμβάνει meet and greet με τα συγκροτήματα αλλά και απεριόριστη κατανάλωση μπίρας κάθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ!! Κόστος για 5 ημέρες 500ε. 

    Norway Rock Fest, 7-10/7/2010, Kvinesdal, Norway. Ευκαιρία να επισκεφτείτε τη μακρινή Νορβηγία είναι το Norway Rock Festival. Φέτος θα εμφανιστούν οι In Flames, U.D.O., Blind Guardian, Volbeat, Black Label Society, Edguy, The Darkness, TNT κλπ. Κόστος 700-800ε.



     Nova Rock 11-13/6/2011 Burgenland, Austria. Ένα από τα μεγαλύτερα mainstream rock φεστιβάλ της Ευρώπης φέτος θα έχει headliners τους Iron Maiden, System Of A Down, Linkin Park και Volbeat ενώ άλλες ενδιαφέρουσες  μπάντες είναι οι Motorhead, 30 seconds To Mars, The Darkness, Social Distortion, Danzig, In Flames, Korn, The Sounds, Hammerfall, κλπ. Κόστος περίπου 550ε.


     Rock Hard Festival, 10-12/6/2011, Gelsenkirchen,  Γερμανία. Το ετήσιο φεστιβάλ του γνωστού περιοδικού μπορεί να μην έχει και από τα πιο δυνατά line up, έχει όμως μπάντες που θα ενδιαφέρουν αρκετούς ενώ το κόστος για ένα ταξίδι στη Γερμανία έχει μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Headliners θα είναι οι Triptykon, οι Iced Earth και οι Down ενώ μερικές άλλες μπάντες είναι οι Enslaved, Primordial, Epica, Amorphis, Bullet, Vicious Rumors, Enforcer, Atlantean Codex, Metal Inquisitor και οι Overkill. To κόστος δύσκολα θα ξεπεράσει τα 400ε.

    Rock Im Park(Nuremberg) – Rock Am Ring (Nurburgring), 3-5/6/2011, Γερμανία. Τα δύο αυτά «δίδυμα» φεστιβάλ έχουν γίνει δύο από τα πιο mainstream φεστιβάλ της Ευρώπης σε ένα συνδυασμό κλασικών και νέων εμπορικών ονομάτων. Το φετινό billing μάλλον δεν θα ενδιαφέρει και πολλούς από τους αναγνώστες του blog μας αφού τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν θα είναι οι Kings Of Leon, Coldplay, System Of A Down ως headliners και ακόμα οι Social Distortion, Korn, Danzig, Volbeat, In Extremo, Mastodon, Wolfmother οι κλπ. Εκτιμώμενο κόστος για 5 ημέρες περίπου 700ε

    Sonisphere Festivals 16/6   8/8/ 2010. Το γεγονός του καλοκαιριού είναι σίγουρα και φέτος το Sonisphere Festival το οποίο θα περάσει και από την Αθήνα με το γνωστό κουτσουρεμένο line up. Φέτος θα επισκεφτεί ακόμα περισσότερες χώρες οι οποίες είναι οι: Πολωνία, Τσεχία, Βουλγαρία, Φιλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Τουρκία, και Αγγλία. Η αγγλική και πιο πλήρης έκδοση του Sonisphere έχει τους Big Four για πρώτη φορά όλους μαζί στην Αγγλία, καθώς και τους Slipknot, Motorhead, Limp Bizkit, Opeth, Sisters Of Mercy, Airbourne, Paradise Lost, Diamond Head, Arch Enemy , Volbeat, και αρκετούς άλλους. Κόστος αν προλάβετε φτηνά εισιτήρια με την γνωστή low budget εταιρία περίπου στα 600ε για πέντε ημέρες.

    Sauna Open Air, 9-11/6/2011. Δύο ώρες βόρεια του Ελσίνκι βρίσκεται η πόλη της Τάμπερε που κάθε χρόνο φιλοξενεί το Sauna Open Air. Ευκαιρία λοιπόν για ένα ταξίδι στη χώρα των χιλίων λιμνών είναι αυτό το φεστιβάλ που φέτος έχει ως μεγάλους headliners τους Ozzy Osbourne, Saxon και Judas Priest! Φέτος, έχει ένα από τα καλύτερα line up της Ευρώπης αφού συμπληρώνεται από τους Helloween, Doro, Queensryche, Accept, Tarot, Cavalera Conspiracy, Joey Belladonna και Moonsorrow. To εισιτήριο κοστίζει 112ε ενώ το συνολικό κόστος για αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι θα είναι περίπου 600ε για πέντε ημέρες.

      Sweden Rock festival, 8-11/6/2011, Solvesborg, Sweden. Το επόμενο φεστιβάλ που θα παρουσιάσουμε δεν είναι άλλο από το Sweden Rock Festival το οποίο όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου στο Solvesborg, μια μικρή πόλη στη νότια Σουηδία. Το καλύτερο Hard Rock/Heavy Metal Festival της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, κι αυτή τη χρονιά θα φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Αν ενδιαφέρεστε να ταξιδέψετε στο Sweden Rock τότε πρέπει να το κάνετε μέσω της πανέμορφης Κοπενχάγης, ενώ μην παραλείψετε να τσεκάρετε τον καιρό που θα κάνει πριν φτάσετε, αφού πέρσι είχε περίπου 0 βαθμούς ενώ το 2008 πάνω από 20! Στο παζάρι του φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε φοβερά πράγματα ενώ το κάμπινγκ είναι κοντά στην είσοδο του φεστιβάλ και τα μπάνια του είναι καθαρά, με ζεστό νερό ενώ κοστίζουν 6ε. Το Sweden Rock γενικά είναι από τα πιο ακριβά ταξίδια του εξωτερικού ενώ αν θέλετε να καταναλώσετε αλκοόλ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ φροντίστε να έχετε μαζί σας από την Κοπενχάγη αφού ποτά δεν πωλούνται ενώ η μπύρα κοστίζει 8ε! Εκτιμώμενο κόστος για έξι μέρες ταξίδι 800-900ε.  Το απίστευτο φετινό line up περιλαμβάνει τους: Ozzy Osbourne, Judas Priest, Whitesnake, Rob Zombie, The Cult, ThinLizzy, Saxon, Helloween, joan Jett, Styx, Black Label Society, Quennsryche, Mr. Big, Morbid Angel, Down, Stryper, Hardcore Superstar, Rhapsody, Destruction, Hawkwind, Clutch, Buckcherry, Iced Earth, Overkill, Moonspell, The Haunted, Angelwitch, Agent Steel, Fm, Crashdiet, Houston, Oz, Steelheart, Evergrey….


     Wacken Open Air 4-6/8/2010, Wacken, Germany. Το μεγαλύτερο σε μέγεθος, metal festival της Ευρώπης είναι φυσικά το ιστορικό Wacken. Φέτος headliners θα είναι οι Judas Priest, o Ozzy Osbourne και οι Avantasia στην μοναδική φέτος εμφάνισή τους και με πολλούς καλεσμένους ειδικά για το Wacken. Ένα μέρος της ατελείωτης λίστας του έχει ως εξής: Airbourne, Apocalyptica, Blind Guardian, Cradle Of Filth, Crashdiet, Children Of Bodom, Ensiferum, Iced Earth, Helloween, Kataklysm, Kreator, Mayhem, Moonsorrow, Motorhead, Primal Fear, Morbid Angel, Sepultura, the Haunted, Trivium, Tokyo Blade, Van Canto, Sodom, Sirenia, Rhapsody, Onslaught κλπ. Το κόστος σας θα είναι περίπου 600ε, ενώ βασικό του μειονέκτημα για εμάς είναι η περίοδος διεξαγωγής του.

     70000 Tons Of Metal, 23-27/1/2010, Miami – Cayman Islands – Miami. Ναι, καλά διαβάζετε! Το τελευταίο φεστιβάλ που σας παρουσιάζουμε είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα! Τέλος Ιανουαρίου, όταν εδώ θα χιονίζει (λέμε τώρα) έχετε την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο “Majesty Of The Seas” για μια 5ήμερη heavy metal κρουαζιέρα που ξεκινάει από το Miami στις 24 Γενάρη, και αφού διασχίσει την Καραϊβική κάνοντας μια στάση στα μαγευτικά Cayman Islands, επιστρέφει στο Miami στις 28 Γενάρη. Ονειρεμένη metal κρουαζιέρα παρέα με τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες και με τις 40 συνολικά μπάντες να εμφανίζονται από δύο φορές η κάθε μία στις διάφορες σκηνές του κρουαζιερόπλοιου. Προς το παρόν έχουν ανακοινωθεί οι πρώτες επτά οι οποίες είναι οι Eluveitie, Grave Digger, My Dying Bride, Pestilence, Stratovarius, Therion και Tristania. Κρίνοντας από το περυσινό φοβερό line up αλλά και τα διάφορα video που κυκλοφόρησαν στο youtube από την φετινή κρουαζιέρα, πρόκειται σίγουρα για μια once in a lifetime αξέχαστη εμπειρία. Το κόστος φυσικά είναι και ανάλογο και αναμένεται να ξεπεράσει τα 2000ε για όποιον πάρει αυτην την απόφαση.  

Για τους φίλους του ακραίου metal προτείνουμε τα εξής φεστιβάλ:

Metaltown, 17-18/6/2010 Goteborg, Sweden με headliners τους System Of A Down και Volbeat. Ακόμα παίζουν οι Korn, Avenged Sevenfold, At The Gates, Anvil, Cavalera Conspiracy, Soilwork, Deicide, Cradle Of Filth, Meshuggah, Arch Enemy, Bullet, Evergrey, Devin Townsend Project, Madball, και αρκετούς άλλους. Κόστος για 4 ημέρες περίπου 500ε.

Tuska Open Air, 22-24/7/2010, Helsinki, Finland. Εντυπωσιακό line up για τους φίλους του extreme metal όπου φέτος θα έχει headliners τους Morbid Angel, Devin Townsend Project και τους Amon Amarth. Ακόμα θα εμφανιστούν οι Amorphis, Meshuggah, Agnostic Front, Killing Zoke, Electric Wizard, Turisas, Blind Guardian, Epica, Katatonia, Forbidden, Enslaved, Tarot, Moonsorrow, Witchery, Spiritual Beggars, Hell, Grave, Impaled Nazarene κ.α. Κόστος περίπου 600ε.

With Full Force, 1-3/7/2010, Lobnitz, Γερμανία. Δέκατη όγδοη εκδοχή αυτού του ιστορικού metal-hardcore-punk φεστιβάλ. Φέτος θα εμφανιστούν οι Volbeat, Hatebreed, Bullet For My Valentine, Agnostic Front, Cavalera Conspiracy, Kreator, Moonspell, Samael, Grave, Kylesa, Madball, Entombed και αρκετοί ακόμα.

Summer Breeze, 18-20/8/2011, Dinkelsbuhl, Γερμανία. Το καλύτερο φεστιβάλ του ακραίου ήχου δεν είναι άλλο από το Summer Breeze. Το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει μόλις 72ε και μερικές από τις μπάντες που θα εμφανιστούν είναι οι Arch Enemy, Destruction, Bolt Thrower, Decapitated, As I Lay Dying, God Dethroned, J.B.O., Kataklysm, Marduk, Powerwolf, Primordial, Rotting Christ, Moonsorrow,Sodom, Suicidal Tendencies, Tyr, Witchery, Tarja, και οι Wolf!

Και τέλος, για τους φίλους των female fronted συγκροτημάτων, το  εξής φεστιβάλ:

Metal Female Voices:21-23/10/2011 Για τους φίλους των γυναικείων φωνητικών σε metal group προτείνουμε φυσικά το Metal Female Voices το οποίο θα πραγματοποιηθεί 23 και 24 Οκτωβρίου στο Βέλγιο. Προς το παρόν έχουν ανακοινωθεί οι: Therion, Doro, Diabolus In Musica, Operatica, Leave’s Eyes, Visions Of Atlantis, Draconian, Trail Of Tears και οι δικοί μας Bare Infinity.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου