Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

DECEMBER MINI REVIEWS! VIRGIN STEELE - HELLOWEEN - HALFORD - HOUSTON


VIRGIN STEELE

“The Black Light Bacchanalia”

Η αγαπημένη μπάντα του blog δυστυχώς μας απογοήτευσε για άλλη μια φορά. Μετά από το απλά καλό “House Of Atreus Act 2” και το αμφιλεγόμενο “Visions Of Eden” οι Virgin Steele πιάνουν πάτο με το νέο τους δίσκο. Παρά την όλη την καλή διάθεση, μετά από 79 λεπτά ακρόασης δυστυχώς δεν μου έμεινε τίποτα.  2-3 καλά τραγούδια όλα κι όλα, και αυτά χάνονται στην μετριότητα των υπολοίπων. Κρίμα γιατί μετά την 100% metal εμφάνισή τους στο φετινό Magic Circle Festival είχα την ελπίδα ότι η παρέα του DeFeis θα γύρναγε επιτέλους στον ήχο του “Invictus”. Δισκογραφικά από ότι φαίνεται  δεν υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον, οπότε το μόνο που μπορώ πια να σκέφτομαι για τους Virgin Steele είναι μια live εμφάνισή τους στα μέρη μας.

4/10


HELLOWEEN
“7 Sinners”
Άλλη μια φετινή μικρή απογοήτευση αφού οι Helloween για πρώτη φορά επί Deris(θεός) κυκλοφορούν μέτριο δίσκο. Χωρίς να είναι κακός, πρώτη φορά συναντάμε τόσα πολλά μέτρια τραγούδια σε δίσκο των Γερμανών. Κατά τη γνώμη μου υπεύθυνος είναι ο τρανταχτά επιτηδευμένα πιο heavy ήχος ο οποίος όταν στο παρελθόν ήταν αυθόρμητος είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ένα άκουσμα π.χ. στο “Before The War” από το παρεξηγημένο “The Time of The Oath” (δισκάρα) θα σας πείσει. Τραγουδάρες πάντως υπάρχουν, όπως το “If A Mountain Could Talk” ή το “Raise The Noise”, ενώ το setlist της περιοδείας που έρχεται σε λίγες μέρες και από εδώ υπόσχεται άλλο ένα άψογο live. Πιστεύω ότι το “7 Sinners” θα αποδειχτεί μια εξαίρεση στη λαμπρή καριέρα των Helloween.

7/10


 
HALFORD

“IV – Made Of Metal”

Μετά το περυσινό χριστουγεννιάτικο άλμπουμ ο Metal God επιστρέφει με ένα 100% heavy metal άλμπουμ παραδίδοντας για μια ακόμα φορά μαθήματα για το πώς πρέπει να παίζεται το metal. Το άλμπουμ φυσικά δεν φτάνει το επίπεδο του εκπληκτικού “Resurrection” στέκεται όμως παραπάνω απο αξιοπρεπώς δίπλα στο πολύ καλό “Crusible”. Όσοι γουστάρετε κλασικό Priest ήχο θα ικανοποιηθείτε και με το παραπάνω!

7 ½ / 10

 
HOUSTON

Houston
Εκπληκτικό ντεμπούτο από τους Σουηδούς  οι οποίοι κάνουν την μεγάλη έκπληξη στο χώρο του μελωδικού hard rock/ A.O.R βάζοντας υποψηφιότητα για το δίσκο της χρονιάς στο συγκεκριμένο ιδίωμα. Φοβερές μελωδίες, πολύ καλές συνθέσεις και refrain που σου μένουν στο μυαλό για μέρες. Highly recommended!

9/10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου