Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

SPITFIRE - MARAUDER - CRUSH - CRIMSON FIRE LIVE REPORT



Όπως έλεγε και η αφίσα της συναυλίας το ελληνικό metal ενωμένο! Οι τρεις old school μπάντες, με πολλά χρόνια στην πλάτη και μεγάλη προσφορά στην ελληνική metal σκηνή, μαζί με μια πιο νέα μπάντα, τους Crimson Fire, έφτιαξαν ένα πολύ καλό live «πακέτο».

 
Περίπου 300 άτομα ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο «Κύτταρο» την περασμένη Παρασκευή 26/11. Αριθμός μάλλον μικρός αν σκεφτούμε ότι οι Spitfire μαζεύουν μόνοι στα live τους 250-300 άτομα, ενώ και οι Marauder έχουν πιστούς οπαδούς που τους ακολουθούν σε κάθε συναυλία που δίνουν. Οι Crimson Fire είναι νέα μπάντα και σιγά - σιγά δημιουργούν οπαδούς, ενώ οι και οι Crush δεν παίζουν κάθε μέρα live.
Ο κόσμος που ακούει metal πρέπει να ενισχύει όσο μπορεί όλες τις ελληνικές μπάντες και όχι μόνο τις 4-5 «μεγάλες». Κλείνοντας το κεφάλαιο κόσμος να παρατηρήσουμε ότι δεν είδαμε πολλούς πιτσιρικάδες στο Κύτταρο. Είναι κρίμα να μην έρχονται σε live ελληνικών συγκροτημάτων οι νέοι μεταλλάδες. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν πολλά χρήματα αλλά 4 μπάντες με 14 ευρω εισιτήριο είναι fair.
Τέρμα η γκρίνια! Στο ψητό: πρώτοι λοιπόν βγήκαν στη σκηνή οι Crimson Fire, αεράτοι και με τσαμπουκά παίζοντας τραγούδια από το πρώτο τους cd . Πιστεύουμε ότι οι Crimson Fire θα μας "απασχολήσουν" -με την καλή έννοια- στο μέλλον. Κορυφαίο σημείο του σετ 35λεπτου σετ τους το ομώνυμο τραγούδι (Crimson Fire). «Ατού» της μπάντας ο τραγουδιστής.


Σειρά είχαν οι Crush οι οποίοι στα 45 λεπτά που είχαν στη διάθεση τους έπαιξαν κομμάτια από το μοναδικό άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει (Kingdom Of The Kings του 1993) καθώς και κάποια νέα τραγούδια. Run To The Highway και Kingdom Of The Kings οι κορυφαίες στιγμές του set list τους. Τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο και αγαπήθηκαν από το ελληνικό metal κοινό.


Οι Marauder που βγήκαν στη συνέχεια είχαν μια αναγκαστική αλλαγή στην σύνθεσή τους: Ο Μηνάς Βασιλάκης αντικατέστησε επάξια τον τραυματία drummer Γρηγόρη Βλάχο (περαστικά Γρηγόρη!) Με 50 λεπτά σετ έπαιξαν κομμάτια σχεδόν από όλα τα άλμπουμ τους (εκτός από το πρώτο), ενώ παρουσίασαν και ένα νέο τραγούδι (Alexander o τίτλος του) το οποίο ο Αντρέας ο ενας απο τους δυο κιθαρίστες της μπάντας το αφιέρωσε στον νεογέννητο γιο του (να σου ζήσει Αντρέα!). Όσοι παρακολουθούν συχνά τους Marauder live ξέρουν ότι κορυφαίες στιγμές των συναυλιών τους είναι όταν παίζουν τραγούδια από το 1821.Το ίδιο έγινε και στο Κύτταρο! God's Will, The Return Of The Warrior, Free Like An Eagle, The Greek Revolution Begins. Δυνατά τραγούδια με τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά! Άλλο ένα πολύ καλό live για τους Marauder!


Η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο! Οι Spitfire τα τελευταία χρόνια είναι σε μεγάλη φόρμα. Οι μουσικοί που έχει δίπλα του ο Αρχηγός Ηλίας Λογγινίδης δεν είναι μόνο πολύ καλοί σαν παίκτες. Είναι εξίσου καλοί και ως άτομα και έχουν δέσει μεταξύ τους με αποτέλεσμα το κλίμα στην μπάντα να είναι εξαιρετικό, πράγμα που περνάει και στον κόσμο. Και οι Spitfire είχαν μια αλλαγή στη σύνθεσή τους: Τη θέση του πληκτρά Κώστα Τσουμπρή που είναι φαντάρος είχε πάρει ο Νίκος Μιχάλας. Κάποιες ξεχωριστές στιγμές από το Set των Spitfire:
*Το Ημιακούστικο Medley στις μπαλάντες (Tears-Whispers-Walk Alone)
*Η ανταπόκριση του κόσμου στο Macedonia όπου τον Aλέξη στα φωνητικά βοήθησε και ένας οπαδός της μπάντας! Ο Αλέξης ήταν σε εξαιρετική μέρα (νύχτα μάλλον!) Τη φωνή και την αμεσότητα που έχει με το κοινό δεν τη συναντάς συχνά σε Έλληνες metal τραγουδιστές.


Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι και οι 4 μπάντες είχαν πολύ καλό ήχο. Ένα μπράβο στους ηχολήπτες πρέπει να το πούμε...
Φραγκίσκος Φραδέλος

ΠΗΓΗ :  www.elliniki-skini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου